1000 automobilių savininkę teismas nuteisė už pinigų plovimą | Kas vyksta Kaune

1000 automobilių savininkę teismas nuteisė už pinigų plovimą

Roko Tenio nuotr.

Fiktyvią per 1000 automobilių savininkę Kauno apygardos teismas pripažino kalta dėl nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimo ir dokumentų klastojimo. Per kelerius metus 48-erių metų kaunietė už tam tikrą atlygį Vidurinės Azijos automobilių pirkėjams savo vardu užregistravo automobilių už 6 mln. litų ir už tai neteisėtai gavo daugiau nei 54 tūkstančius litų pajamų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdybos ir Kauno apygardos prokuratūros atliktame tyrime nustatyta, kad kaunietė valstybės įmonės „Regitra“ Kauno ir Marijampolės filialuose įregistravo 1071 automobilį, kurių bendra rinkos vertė siekia apie 6 mln. litų. Įregistruodama automobilius, moteris „Regitros“ darbuotojams pateikdavo suklastotus transporto priemonių pirkimo dokumentus, kad automobiliai priklauso jai, nors realiai ji pinigų už juos nemokėjo. Faktiniai automobilių savininkai būdavo kiti asmenys – dažniausiai automobilių prekeiviai iš Vidurinės Azijos valstybių, kurie automobilius su lietuviškais numeriais, neįforminę muitinės eksporto procedūrų ir nesumokėję muito importo ir kitų mokesčių užsienio valstybėse, išgabendavo iš Lietuvos.

Tyrimo metu nustatyta, kad tikrieji automobilių savininkai iš Kazachstano, Kirgizijos ir Tadžikistano, panaudodami kaunietės asmens duomenis, už kiekvieną automobilio įregistravimą ir valstybinių numerių išdavimą sumokėdavo jai nuo 50 iki 100 litų. Paskaičiuota, kad už parduotus savo asmens duomenis kaunietė gavo daugiau kaip 54 tūkstančius litų neteisėtų pajamų.

Tyrimo metu FNTT Kauno apygardos valdyba, bendradarbiaudama su Valstybine mokesčių inspekcija, surinko pakankamai duomenų, įrodančių, kad siekdama įteisinti neteisėtai gautas pajamas, moteris buvo įregistravusi individualią veiklą, jog verčiasi lengvųjų automobilių pardavimu. Nevykdydama tokios veiklos ji melagingai nurodė, kad dalis neteisėtai gautų pajamų buvo gauta iš automobilių prekybos.

Kauno apygardos teismo sprendimu 48-erių metų kaunietei už suklastotų dokumentų panaudojimą ir nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą skirta 13 tūkstančių litų bauda.

Tai ne pirmas FNTT Kauno apygardos valdyboje atliktas ikiteisminis tyrimas, kurio metu buvo išaiškinti formalūs automobilių savininkai. Šiuo metu Kauno apygardos teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, dokumentų klastojimo, kurioje bedarbis kaunietis buvo tapęs formaliu 1670 automobilių savininku ir už tai gavęs neteisėtų pajamų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA