Lauko kino šimtmetis 2033 metais bus švenčiamas ir Kaune | Kas vyksta Kaune

Lauko kino šimtmetis 2033 metais bus švenčiamas ir Kaune

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Ką planuojate veikti 2033 metais? Jeigu nesugalvosite nieko įdomaus ir neįprasto, galite atšvęsti kino po atviru dangum šimtmetį. O kol šis jubiliejus ateis, spalio 23 d., ketvirtadienio vakarą, nuo 20 val., kauniečiai ir miesto svečiai kviečiami praleisti kino seanse.

Jis yra su papildoma romantikos bei neįprastumo doze – tai kinas po atviru dangumi, kai filmas stebimas sėdint savo automobilyje. Viskas – kaip Holivudo filmuose.

Šįkart ratuotas kinas – Drive In‘as – Kaune pakvies pasižiūrėti lietuviškos komedijos „Kaip pavogti žmoną?“.

Renginys vyks tam pritaikytoje automobilių stovėjimo aikštelėje prekybos miestelyje „Urmas“. Nors joje gali sutilpti apie 500 automobilių, tačiau organizatoriai iš patirties pataria vietą filmui užsiimti kiek anksčiau. Norinčiųjų būna daugiau nei vietų aikštelėje.

Pasimėgauti filmais po atviru dangum kauniečiai galėjo jau ne kartą. Tokią pramogą studentų organizacija „Rafes“ karts nuo karto siūlo jau trečius metus.

Pasaulyje filmai taip pradėti žiūrėti 1933 metais. Tuomet vienas JAV Naujojo Džersio valstijos verslininkas vietiniams gyventojams sugalvojo paįvairinti gyvenimą. Jis į savo kiemą sukvietė visus turėjusius automobilius ir pasiūlė filmą žiūrėti neišlipant iš mašinos.

Filmas buvo rodomas ant didelio pro priekinį automobilio langą matomo tento. Garsas buvo transliuojamas per mašinos radiją. Išalkę žiūrovai čia pat galėjo įsigyti šiltų ar gaivių gėrimų bei užkandžių. 1950 – 1960 metais tai taip išpopuliarėjo, kad buvo priskaičiuojama apie 3 tūkst. Drive In kino teatrų. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA