Lazdomis ginkluoti „neįgalieji” iš užsienio virpina kauniečių širdis | Kas vyksta Kaune

Lazdomis ginkluoti „neįgalieji” iš užsienio virpina kauniečių širdis

Kas vyksta Kaune nuotr.

Nors Kaune deklaruojama, kad kovojama su elgetaujančiais asmenimis, mieste apsilanko ir išmaldos prašo net organizuotos „nekviestų svečių“ grupės iš užsienio.

Ketvirtadienio rytmetį po „Kas vyksta Kaune“ redakcijos langais pastebėti išmaldos rinkėjai nesitikėjo, kad juos pradės sekioti ir iš centrinės miesto gatvės išprašys ne policija, o žurnalistas, ėmęs sekioti Laisvės alėjoje elgetaujančių asmenų grupę.

Pastebėjus šiuos atvykėlius, iš karto buvo pranešta bendruoju pagalbos telefonu 112, vėliau ir Kauno policijos budėtojui, tačiau per ilgiau nei pusvalandį, pareigūnai taip ir nepasirodė, tik padėkojo apie tai pranešusiam žurnalistui už pilietiškumą.

Einant paskui atvykėlius, jie vis spartino žingsnį ir einant sveikomis kojomis paskui juos, teko paskubėti, norint nuo jų neatsilikti. Ties fontanu elgetavę trys asmenys nerišlia anglų kalba reikalavo eiti toliau nuo jų, tačiau neatstojus ir bandant užmegzti pokalbį, vienas jų atsakė, kad atkeliavo iš Lenkijos.

Už savivaldybės trijų asmenų grupė pasipildė dar dviem „neįgaliaisiais“, kurių vienas paaiškino, kad elgetauja dėl to, kad neturi ką valgyti ir atvyko iš Graikijos.

Grupelė organizuotų įvairaus amžiaus vyriškių, sulaukę troleibuso Ožeškienės stotelėje, įlipo į jį, o žurnalistą palydėjo su šypsenomis ir rodomais nepadorių kombinacijų rankų gestais.

Bent jau kol kas elgetomis ir neįgaliaisiais apsimetę atvykėliai iš Laisvės alėjos išvyti. Ar jie sugrįš ir ar miesto policija ar viešosios tvarkos skyriaus atstovai atkreips į juos dėmesį, belieka laukti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA