Kaune pristatytas pirmasis išmanusis lietuvių siaubo filmas | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatytas pirmasis išmanusis lietuvių siaubo filmas

R. Tenio nuotr.

Kino ekranus pasiekė pirmasis lietuvių siaubo filmas. „Rūsys“ ypatingas ne tik tuo jog lietuviai iki šiol dar nėra sukūrę šio žanro filmų, bet tai pat ir dėl to, jog tai pirmasis išmanus kino filmas pasaulyje.

„Visų pirmą palinkėsiu malonaus žiūrėjimo, nes filmas nebus linksmas. Žiūrėsite ne tokį filmą, kaip esate pripratę. Susikaupkite, nes šiam filmui reikia pasiruošti“, – prieš premjerą kalbėjo režisierius Ričardas Matačius.

Trečiadienio vakarą vykusioje VIP filmo peržiūroje dalyvavo visa pagrindinė filmo komanda, kuri džiaugėsi, jog būtent Lietuvoje vyksta pirmoji išmaniojo kino premjera.

„Aš visą savo gyvenimą dirbu su inovacijomis, tad prieš daug metų buvo tokie geri telefonai „Nokia3310“, tad su jais nieko nebuvo galima nuveikti. Perskaičius vieną istoriją, sugalvojau, kad būtų įdomu papildyti vartotojo patirtį, bet su senaisiais telefonais nieko nebūtų išėję. Šie metai buvo technologinis lūžis Lietuvoje, kai vos ne kas antras sėdintis salėje turi išmanųjį telefoną ir gali pabandyti tai, ką mes šiandien pristatome“, – apie tai, kai kilo idėja padaryti interaktyvųjį filmą pasakojo filmo „Rūsys“ prodiuseris Almantas Dulkys.

Filmo kūrėjai teigia, kad tai pirmasis išmanusis filmas pasaulyje, kurio metu žiūrovai gali naudotis programėle, pritaikyta išmaniesiems telefonams su operacinėmis sistemomis „Android“ ir „iOS“. Siaubo filmo „Rūsys“ programėlė aktyvuojasi tik žiūrint filmą. Aktyvacijai naudojamas telefono mikrofonas, atpažįstantis tam tikrus filmo garsus.

Siaubo filmo veiksmas sukasi gyvenamajame name, kurio rūsyje įsikuria vienas iš filmo personažų – buvęs pagrindinį vaidmenį atlikusios atlikėjos ir pirmą kartą kine debiutavusios Jurgos Šeduikytės vaiko tėvas.

Pagrindinį vyro vaidmenį filme atlikusio aktoriaus Mariaus Jampolskio asmenyje įsikūnijo moters mylimasis, itin besirūpinantis sergančia žmona ir ką tik gimusiu vaikeliu. Šeimos moteris– sunki ligonė, kurios pagrindinė ligų priežastis – paslapties nešiojimas ir gyvenimas mintyse tarp dviejų vyrų.

„Rūsys“ – tai filmas, kuriame neaišku, kas yra tikra, o kas tik moters pasąmonės vaizdas, tad filme nuolat kuriama įtampa. Be to, filmas susuktas, remiantis tikrais faktais, vykusiais Lietuvoje.

Žiūrovai šią naują lietuvišką kino juostą galės išvysti kinuose jau spalio 24 dieną.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA