Po gatvių rekonstrukcijų – eismas nesikeis | Kas vyksta Kaune

Po gatvių rekonstrukcijų – eismas nesikeis

R. Tenio nuotr.

Prieš prasidedant miesto gatvių tvarkymo maratonui, buvo pakeistas eismo organizavimas tam tikrose gatvėse. Atidarius K. Petrausko gatvę, padaryti pakeitimai lieka galioti, mat palikus „STOP“ ženklus Aušros ir Višinskio gatvėse ties įvažiavimu į Aukštaičių gatvę, padidėja saugumas.

Uždarius Savanorių kalną bei K. Petrausko gatvę remontui buvo nukreipiamas eismas kitomis miesto gatvėmis. Ankščiau Aušros ir Višinskio gatvės buvo pagrindinės ir jomis važiuojantys vairuotojai turėjo pirmumą prieš tuos, kurie keliauja Aukštaičių gatve. Dabar yra atvirkščiai: Aukštaičių gatvė yra pagrindinė, o kitos – šalutinės. Taip nukreiptas eismas leido sureguliuoti viešojo transporto srautus, tačiau valdininkai neskuba grąžinti senos tvarkos, mat taip yra saugiau.

„Kol kas neplanuojame grąžinti buvusios tvarkos Aušros ir Višinskio gatvėse. Seniau dėl blogo matomumo šiose vietose įvykdavo daug avarijų. Dabar eismo įvykių šiose sankryžose gerokai sumažėjo. Dar kurį laiką stebėsime automobilių srautus. Atidarius Savanorių kalną, gal vėl Aukštaičių gatvė taps šalutine“, – aiškino Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Atidarius K. Petrausko gatvę, lieka galioti dar vieni kelio ženklai. Radastų ir K. Petrausko gatvių sankryžoje paliktas ženklas, nurodantis, jog iš Radastų gatvės galima sukti tik į dešinę.

„Iš Radastų gatvės žalia šviesoforo šviesa niekada neužsidega, nes toje gatvėje nėra padarytas papildomas išvažiavimas. Jei būtų galima važiuoti ir tiesiai, ir sukti į kairę, susidarytų spūstys. Todėl iš Radastų gatvės paliekame tik vienintelį išvažiavimą – praleidus transporto priemones, sukti į dešinę“, – komentavo P. Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA