Apdovanoti gražiausių sklypų savininkai | Kas vyksta Kaune

Apdovanoti gražiausių sklypų savininkai

krs.lt nuotr.

Jau tradicija tapusiame renginyje Raudondvario dvare apdovanoti gyvenamąją aplinką kruopščiai, išradingai ir su meile puoselėjantys pakaunės gyventojai.

Pasveikinti gražiausių sklypų savininkų atvyko Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, Administracijos direktorius Ričardas Pudževelis, LR Seimo nariai, Savivaldybės tarybos nariai, seniūnai.
„Puoselėdami savo namus, jūs kartu kuriate ir gražesnį, tvarkingesnį Kauno rajoną“, − sveikindamas nugalėtojus kalbėjo meras.

Savivaldybės sudarytai apžiūros-konkurso vertinimo komisijai siūlymus dėl gražiausiai jų krašte prižiūrimų sodybų ir gyvenamųjų namų sklypų pateikė 14 Kauno rajono seniūnijų. Komisija aplankė ir įvertino 16 sodybų.

Komisijos narių sprendimu gražiausiai tvarkomo gyvenamojo namo sklypo titulas atiteko Svetlanai ir Ramučiui Rainiams iš Kulautuvos seniūnijos. Antroji vieta skirta Livijos ir Aleksandro Makūnų valdai, esančiai Zapyškio seniūnijoje. Trečiąją vietą užėmė Nijolė ir Alvydas Pečiulaičiai, rūpestingai puoselėjantys įspūdingą sklypą Garliavoje.

Nugalėtojams įteiktos Violetos Beigienės ir Marijaus Petrausko sukurtos skulptūrinės kompozicijos, taip pat 2015 m. kalendoriai, kuriuose puikuojasi gražiausių Kauno rajono sodybų nuotraukos.
Apdovanoti ir kiti Kauno rajono gyventojai, gyvenamajai aplinkai prižiūrėti negailintys nei laiko, nei investicijų. Padėkos raštai įteikti Elenai ir Petrui Vilčinskams (Vilkijos sen.), Emilijai ir Jonui Kandzežauskams (Babtų sen.), Algimantui Juozui Šeškauskui (Lapės), Vitalei Marytei Valašinienei (Babtų sen.).

Daugiausia balų buvo skiriama sodyboms, turinčioms etnografinių elementų, vertinamas sodybos originalumas, mažosios architektūros elementai, pavėsinės, vandens telkiniai, šuliniai. Taip pat kreipiamas dėmesys į pažangių technologijų taikymą, atliekų tvarkymą, švarą, sodybos elementų išdėstymą.

Konkurso komisijai vadovavo Administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė. Gražiausias sodybas vertino Aplinkos skyriaus vyr. specialistės Romalda Bagdonavičienė ir Giedrė Juknienė, architektė Irena Bertašiūtė, Urbanistikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Marius Torrau, Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas, Žemės ūkio skyriaus vedėjas Alvydas Rimdeika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA