Naujoje bibliotekoje jau nuo ryto būriuojasi skaitytojai | Kas vyksta Kaune

Naujoje bibliotekoje jau nuo ryto būriuojasi skaitytojai

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Šį pirmadienį duris atvėrė Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinys. Naujose 500 kv. m ploto užimančiose lofto tipo patalpose įsikūrusi biblioteka vadinama moderniausia kultūros ir švietimo erdve Kaune.

„Po ilgų ieškojimų buvo rasta naujo tipo vieta, kurioje galėtų įsikurti Vinco Kudirkos bibliotekos Šilainių padalinys. Tokios bibliotekos tikslas – ne tik suteikti gyventojui galimybę pasiimti knygą, bet ir tapti ta vieta, kurioje jis gali praleisti laisvą laiką su knyga ar bičiuliais aptariant naujienas, naudojantis kompiuteriu ir ieškant informacijos. Vaikams tai vieta, kurioje jie galės ir pamokas paruošti, ir su draugais linksmai pažaisti“, – pasakojo Vinco Kudirkos bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė.

Naujose patalpose daug erdvės ir nėra nei vieno kampelio paslėpto. Viskas suskirstyta į atskiras jaunimo, interneto prieigos, knygų išdavimo į namus zonas. Naujasis Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys įsikūrė Baltų prospekte 81 (II aukšte) esančiose patalpose, kurias biblioteka išsinuomojo iš vieno prekybos centro. Įrengti biblioteką tokioje vietoje ypatingai patogu klientams, nes nereikia belstis į kitą rajono vietą, o pasiimti knygą galima tiesiog po kasdieninių pirkimų.

„Jūs pažiūrėkite, kokia čia erdvė. Viskas šviesu ir vienoje vietoje, nėra nei vieno užkampio, tad dėl to esame išskirtini. Tai vienintelis kultūros centras Šilainiuose, kito tokio neturime, tad norime pritraukti ne tik savo skaitytojus, bet ir rengti įvairius renginius“, – pasakojo bibliotekos vedėja Ilona Paškevičiūtė.

Dar vienas modernus bibliotekos akcentas – sudarytos visos sąlygos čia užsukti ir neįgaliesiems. Biblioteka turi keltuvą, kuris padės sėdintiems neįgaliojo vežimėlyje, patekti į antrąjį aukštą. Apgalvotos net menkiausios smulkmenos, kaip pavyzdžiui ant stiklinių durų užklijuotas bibliotekos logotipas, informuojantis apie duris ir sumažinantis tikimybę į jas atsitrenkti.

V. Kudirkos Šilainių padalinio bibliotekos vedėja tikina, jog jau nuo ankstaus ryto į naujai įsikūrusią biblioteką keliauja žmonės. Jau spėjo apsilankyti ir nauji lankytojai. Vedėja spėja, jog bibliotekos lankytojų skaičius sieks 2000. Seniau biblioteka aptarnaudavo 1500 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA