Žaliakalnyje spūsčių mažės: atidaryta A.Baranausko gatvė | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje spūsčių mažės: atidaryta A.Baranausko gatvė

R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio vakaro vairuotojai jau gali naudotis atnaujinta A. Baranausko gatve. Šios gatvės atkarpoje tarp Radvilėnų plento ir Studentų gatvės buvo pakeistos šilumos tiekimo magistralės bei paklota nauja asfalto danga.

„Tiek automobiliai, tiek viešasis transportas jau nuo antradienio galės laisvai kursuoti A. Baranausko gatve. Dabar beliks sutvarkyti gatvės gerbūvį, taip pat – kelias įvažas į kiemus“, – tvirtino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Po A. Baranausko gatve ėjusios šilumos magistralės amžius siekė 44 metus. Per pastaruosius kelerius metus ji buvo trūkusi 12 kartų. Todėl šios magistralės rekonstrukcija buvo įtraukta į bendrovės „Kauno energija“ prioritetinių darbų sąrašą.

Bendrovė „Kauno energija“ gavo papildomą finansavimą iš ES struktūrinių fondų, nes kitos Lietuvos įmonės nebuvo pasiruošusios jos panaudoti iki laikotarpio, kai visos šios perspektyvos lėšos turi būti panaudotos, pabaigos.

Nuo šio antradienio atnaujinus eismą A. Baranausko gatve, keičiami 3-iojo, 27-ojo, 10-ojo, 37-ojo ir 37N autobusų maršrutai ir šių maršrutų eismo tvarkaraščiai. Taip pat keičiamas 44-ojo autobusų maršruto darbo dienų tvarkaraštis. Daugiau informacijos rasite maršrutų ir tvarkaraščių skiltyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA