Dėl 10 rastų granatų miesto centre buvo uždaryta gatvė | Kas vyksta Kaune

Dėl 10 rastų granatų miesto centre buvo uždaryta gatvė

Kauno PGV nuotr.

Šis pirmadienis – sunki ir įtempta diena Kauno spec. tarnyboms.

13:27 val. pranešta, kad Mickevičiaus gatvėje vykdant pastato rekonstrukcijos darbus, rastos mažiausiai trys granatos, tačiau įtariama, kad jų gali būti kur kas daugiau. Sprogmenys aptikti pastato palėpėje.

Pranešimą apie Lietuvos sveikatos mokslų universitete rastus sporgmenis gavo miesto policija, kuri į įvykio vietą išsiuntė gausias spec. tarnybų pajėgas.

Iš pastato evakuojami studentai ir darbuotojai, laukiama, kol atvyks išminuotojai. Uždaryta Mickevičiaus gatvės atkarpa tarp Kauno „Akropolio” ir Kęstučio gatvės.

Šiandien Kauno technologijos universitete rastas tuščias artilerijos sviedinys, o Apuolės gatvėje dėl melagingo pranešimo apie sprogmenis teko evakuoti globos namų gyventojus.

ATNAUJINTA 16:15

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas Kęstutis Kasciukevičius, atvykę Antiteroristinių operacijų rinktinės Aras pareigūnai įvykio vietoje iš viso rado dešimt 1933 m. rusų kovinių granatų, kurios kėlė pavojų aplinkiniams. Aro pareigūnai rastas granatas išsivežė. 16.05 val. planas „Skydas“ nutrauktas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA