Kaune surengtas mitingas prieš NATO patyrė fiasko | Kas vyksta Kaune

Kaune surengtas mitingas prieš NATO patyrė fiasko

delfi.lt 2014/10/19 09:03
DELFI nuotr.

Penktadienio vakarą Kaune surengtas mitingas prieš NATO. Nors organizatoriai gavo leidimą mitingui iki 500 žmonių, tačiau į protesto akciją susirinko vos dvi dešimtys aktyvistų.

Tarp jų buvo matyti ir skandalingai pagarsėję asmenys, tokie kaip buvęs Kauno meras Vytautas Šustauskas, Visvaldas Mažonas ir kiti.

Kauno miesto savivaldybė išdavė leidimą mitingui Vienybės aikštėje. Nors leidimas buvo suteiktas istorinėje aikštėje, laikinosios sostinės valdžia svarstė galimybę mitinguotojus iškeldinti į Nemuno salą. Tačiau galiausiai mitingo vieta pakeista nebuvo.

Ketvirtadienį vykusiame miesto tarybos posėdyje pasigirdo kalbų, kad toks mitingas turėtų būti apskritai uždraustas, tačiau Kauno savivaldybės valdininkai sako, kad tokiu atveju būtų prasilenkta su demokratijos principais.

Tuo tarpu mitingo organizatoriai sako, kad dabartinė Lietuva „tik imituoja laisvę“.

„Mitingas yra iš tų, kurių pastaruoju metu Lietuvoje reikėjo, bet nebuvo. Kurstoma karo isterija, rusofobija, o Lietuvos tikrosios problemos nustumiamos į trečią planą. Pagrindinės mitingo tezės: Lietuvoje kurstomi ekonominiai karai. Vyksta ginklų pirkimo vajus. Tuo tarpu darbo žmonių teisės nustumtos į antrą planą. Laikas nutraukti žmonių skurdinimą ir išvarymą į Vakarus. Ne – Lietuvos narystei NATO. Šalin politines represijas. Esminis klausimas – dabartinė Lietuva: ar turime tikrą laisvę, ar laisvės imitaciją? Karus kurstantis NATO blokas Lietuvai pasirodė esantis nepatikimas. Ko gero, pasitvirtino Liudo Dambrausko žodžiai, pasakyti 2000- ųjų metų pavasarį: „šis NATO vajus yra Lietuvos nepriklausomybės laidojimo maršas“, – tokiais žodžiais į mitingą kvietė organizatorius, žurnalistas, judėjimo „Vytis” koordinatorius Giedrius Grabauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA