Kauno menininkai pasiekė įspūdingą Lietuvos rekordą | Kas vyksta Kaune

Kauno menininkai pasiekė įspūdingą Lietuvos rekordą

Kas vyksta Kaune nuotr.

Kauno menininkai kartu su jaunuoliais ties Kauno Soboru sukūrė įspūdingą mandalą. Iš plastmasinių butelių kamštelių sudėliota kompozicija pateko į Lietuvos rekordų knygą.

Kauniečiai šia kompozicija sumušė ankstesnį Lietuvos rekordą. Sudėliota kompozicija – virš 7 metrų skersmens. Ankstesnis rekordas Lietuvoje buvo 5 metrų skersmens mandalos kompozicija.

Miesto dailininkas, pasivadinęs Morfai, kartu su Kauno rajono Ugnės Karvelio gimnazistais apie metus rinko įvairius plastmasinius kamštelius, juos rūšiavo pagal spalvas ir dydį, o šiandien visą dieną surinktus kamštelius dėliojo į kompoziciją. Mandalai panaudota virš 20 tūkst. kamštelių.

„Šitas brėžinys suprojektuotas maždaug 20 tūkst. kamštelių, tačiau mes jų turime gerokai daugiau. Pirma sudėliosime numatytą kompoziciją, o po to gal dar aplink panaudosime“, – pačių darbų įkarštyje kalbėjo organizatorius.

Mozaikos maketą specialiai paruošė dailininkas pagal itališką – indišką stilių. Pagrindinis šios mandalos dėliojimo tikslas – parodyti, kiek daug jauni žmonės gali kartu nuveikti. Taip pat norima atkreipti dėmesį, jog kamštelius nebūtinai reikia išmesti, o galima panaudoti kitaip. Be to, tai skatina žmones rūšiuoti ir perdirbti plastmasę. Anot organizatorių, užfiksavus rekordą, visa kompoziciją keliaus į perdirbimo fabriką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA