Valdininkai rems startuolius, turinčius veikiančią įmonę | Kas vyksta Kaune

Valdininkai rems startuolius, turinčius veikiančią įmonę

Archyvo/R.Dačkaus / president.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu pritarta remti jaunuolių (iki 29 metų) verslo idėjas. Tačiau pagal patvirtintą programą, paramos galės tikėtis tik tie, kurie jau yra įkūrę įmonę.

„Startup“ programa (posėdžio metu pervadinta į „Startuolius“) paprastai skirta paremti tuos, kurie turi verslo idėją, tačiau neturi pinigų jos įgyvendinimui. Tai programa, kuri skatina jaunų žmonių verslumą ir padeda pamatus pačioje verslo kūrimo pradžioje. Tačiau savivaldybės priimtoje programoje nurodoma: „ įmonė turi būti įregistruota ne anksčiau kaip prieš 1 metus iki programos paskelbimo“. Tai reiškia, jog jaunuoliai (iki 29 metų) pirma turi savo lėšomis įsikurti įmonę ir tik tada gali tikėtis iš valdininkų paramos jų generuojamoms idėjoms įgyvendinti.

Rems ne tik technologijas

Pagal pirminį projektą, iš savivaldybės paramą galėjo gauti tik technologines idėjas pateikę jaunuoliai, tačiau tarybos nariai siūlė neskirstyti Kauno mieste esančių universitetų ir praplėsti programą, kad joje galėtų dalyvauti ir kitokio pobūdžio idėjų turintys žmonės.

„Mes pritariame skatinti verslumą. Kada kalbama apie jaunimo idėjas, tai nėra vien technologinės, tai ir aptarnavimo sritis, kuri nėra nevyriausybinių organizacijų reikalas. Tai yra tikras verslas. Jaunimo verslumas yra bet kuri idėja, kuri realizuojasi įkuriant įmonę“, – pasisakė VDU Verslo praktikų centro direktorius Osvaldas Stripeikis.

Programa apriboja kandidatų skaičių

Iš viso jaunimo verslo idėjoms įgyvendinti yra skiriama 62,9 tūkst. litų. Programoje numatyta, jog kandidatai paramos gavimui gali prašyti pinigų iki 20 tūkst. litų. Vadinasi, jei atsiras trys pareiškėjai, kurie panorės maksimalios sumos, tai programa nebegalės pasinaudoti kiti. Biudžete nebus jiems likę pinigų.

Kadangi „Startuolių“ programa turėtų skatinti pritraukti kuo daugiau verslo idėjų, siūlyta paramos sumą sumažinti iki 10 tūkst. litų, tačiau tam valdininkai nepritarė ir liko galioti 20 tūkst. litų riba.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA