Mafijos mieste pristatyta dar viena mafijos kronika | Kas vyksta Kaune

Mafijos mieste pristatyta dar viena mafijos kronika

R. Tenio nuotr.

Vienas iš žymiausių kriminalinės dokumentikos kūrėjų Dailius Dargis pristatė ketvirtąją knygą „Mafijos kronikos“. Autorius tikina, jog šioje knygoje skaitytojai atras dar negirdėtų detalių apie nusikalstamumą Lietuvoje, o taip pat ir intriguojančių faktų apie pagrindinį mafijos vadeivą, kurių išgirsti atėjo ir H. Daktaro žmona.

Naujojoje D. Dargio knygoje gausu mafijos atstovų komentarų, nagrinėtų bylų. Pats autorius tikina, jog informaciją gaudavo įvairiais būdais, o kartais tiesiog pasisekdavo.

„Kai kas galvoja, kad aš pats esu iš mafijos, tačiau gaudavau informaciją vien dėl to, kad labai daug dirbau ir stengiausi būti kitoks nei kiti žurnalistai. Man visada buvo įdomiausia kalbėtis su nusikalstamo gyvenimo atstovais ir buvusiais pareigūnais, nes jie papasakoja vertingiausios informacijos, kai tuo tarpu kiti aprašinėja avarijas“, – kalbėjo knygos autorius.

Ketvirtoji „Mafijos kronikos“ knyga parengta pagal tokiu pat pavadinimu kurtą D. Dargio serialą. Tačiau tai kas pateko į eterį, nebūtinai pateko į knygą ir atvirkščiai, knygoje galima rasti jau papasakotų istorijų tęsinius, naujus, niekur negirdėtus faktus ne tik apie nusikalstamo pasaulio bylas, bet ir apie garsiausią šio meto mafijos vadą Henriką Daktarą. Ką apie Daktarus kalba knygos autorius, atėjo pasiklausyti ir pati mafijos boso žmona Ramutė Daktarienė.

Paskutinė knyga apie praeitį

Mafijos tyrinėtojas prisipažįsta, jog ši knyga yra paskutinė, kurioje aprašoma kriminalinė istorija. Kitos knygos bus apie dabar vykstančius įvykius.

„Ateityje bus kalbama apie pastarųjų dienų įvykius, nes mafija Lietuvoje tikrai egzistuoja. Stebint vienos bylos rezultatus, pasimato daug glaudžių ryšių su valdininkais, teisėsauga ar verslo atstovais. Dabar grupuotės veikia rafinuočiau ir pasiekia geresnių rezultatų. Šiuo metu yra populiaru būti nematomais“, – tikino D. Dargis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA