Kauno širdyje atsidaro pirmas tikras meksikietiškas restoranas | Kas vyksta Kaune

Kauno širdyje atsidaro pirmas tikras meksikietiškas restoranas

Organizatorių nuotr.

Jau nuo šiandien duris atveria pirmasis meksikiečių restoranas Kaune. Rotušės aikštėje 3 įsikūręs „Agave“ restoranas leis pažinti dalelę Meksikos. Klientai galės išragauti ne tik tradicinių meksikietiškų patiekalų ar gėrimų, kuriuos pagamins tikras meksikietis, bet taip pat pabūti išskirtinėje aplinkoje bei susipažinti su visai kitokia kultūra.

Kaune yra ne viena užkandinė, kuri sakosi, jog gamina meksikietišką maistą, tačiau nuo šiol senamiestyje bus vieta, kur kauniečiai bei miesto svečiai galės paragauti tikro tradicinio meksikietiško maisto, kuris neapsiriboja vien kukurūzų paplotėliais ar itin aštriu maistu.

„Norime sulaužyti stereotipus, jog meksikietiškas maistas yra tik „Taco“ paplotėliai ar pupos ir tai būtinai turi būti aštru. Kitos kultūros žmogus negali žinoti, kaip tradiciniai patiekalai gaminami iš tikrųjų. Savo klientams pasiūlysime platų meksikietiškų patiekalų meniu. Ypatingai rekomenduoju jūros gėrybes. Žmonės, atėję į „Agave“ restoraną, galės patys įsitikinti, jog maistas ruošiamas tik iš šviežių produktų, o kartu pakeisti požiūrį į meksikietišką virtuvę“, – pasakojo restorano „Agave“ vyriausiasis šefas Rodrigo Torres Canela, Veracruz, Mexico.

Platus gėrimų asortimentas

Šalia tradicinių Meksikos patiekalų, restoranas siūlo gausybę gėrimų. „Agave“ restorane klientai galės išbandyti virš 50 rūšių tekilos. Čia kauniečiai atras ne tik pačios brangiausios tekilos pasaulyje ar tekilos, skirtos moterims, o kartu sužinos daugybę šio gėrimo vartojimo paslapčių. Kaip sako virtuvės šefas, tekilos gėrimas neapsiriboja vien druska su citrina. Be tradicinio Meksikos alkoholinio gėrimo – tekilos, lankytojai galės pasimėgauti apie 15 įvairių rūšių „Margaritos“ kokteiliais.

Čia dirbantys žmonės tikina, jog bus rengiamos degustacijos, per kurias bus dar iš arčiau pažvelgiama į Meksikos kultūrą. Taip pat restorane nestinga tik šiai šaliai būdingų interjero detalių: aplinka spalvota, kaip ir pati Meksika. Be to, restorane gros tik meksikietiška muzika, kuri taip pat priartins Kauną prie tolimos šalies. Tiek, maistas, gėrimai, virtuvės šefai ar aplinka sukurs autentišką Meksikietišką vietą, kuri patraukli ne tik vietos gyventojams, bet taip pat ir turistams iš įvairių pasaulio šalių.

Durys atveriamos spalio 15 d. nuo 14.00 valandos. Telefonas staliukų rezervacijai: 8 (616) 98496. Daugiau informacijos apie restoraną rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA