Šiais metais Kauno mokesčių inspekcija gavo per 1100 gyventojų pranešimų apie pažeidimus | Kas vyksta Kaune

Šiais metais Kauno mokesčių inspekcija gavo per 1100 gyventojų pranešimų apie pažeidimus

VMI nuotr.

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Kauno AVMI) informuoja, kad per devynis šių metų mėnesius Kauno apskrityje pasitikėjimo telefonu 1882 jau sulaukta per 1100 gyventojų pranešimų apie pastebėtus mokestinius pažeidimus, iš kurių didžiąją dalį sudaro neapskaitytų pajamų, atlyginimų „vokeliuose“, neregistruotos veiklos bei nelegalaus darbo atvejai.

„Pastebime, kad mokesčių mokėtojai ir toliau išlieka nepakantūs mokestiniams nusižengimams, todėl pasitikėjimo telefonas 1882 yra veiksmingas įrankis kovai su šešėline ekonomika. Mokesčių inspekcijos specialistai visuomet reaguoja į gyventojų telefonu, raštu ar tiesiogiai pateikiamą informaciją, o pranešimų skaičius rodo, kad gyventojai nesitaiksto su daromais pažeidimais,“ – teigia Kauno AVMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Kauno AVMI duomenimis, daugiausiai pasitikėjimo telefonu 1882 pranešama apie finansinius nusižengimus pramonės, gamybos ir prekybos, pramogų, poilsio ir viešbučių bei statybos sektoriuose. Didžiąją dalį Kauno apskrityje pasitikėjimo linija gautų pranešimų sudaro Kauno miesto gyventojų skambučiai, jų – daugiau nei 750.

„Gyventojų įsitraukimo į kovą su šešėliu rezultatai akivaizdūs. Pavyzdžiui, neseniai Kauno AVMI, pasitikėjimo telefonu 1882 gavusi pranešimą ir jo pagrindu patikrinusi privačius slaugos namus, išaiškino ne tik nelegaliai dirbusius asmenis, bet ir nustatė per 200 tūkst. litų neapskaitytų pajamų,“ – pasakoja L. Brazlauskienė ir pažymi, jog darbdaviai, besinaudojantys nelegaliai dirbančių gyventojų paslaugomis, ne tik patys siekia išvengti mokesčių, bet ir atima visas socialines garantijas iš pas juos dirbančių žmonių. „Pinigų atlyginimams „vokeliuose“ mokėti jie prasimano iš neapskaitytų pajamų,“ – aiškina Kontrolės departamento direktorė.

Iš viso pagal gautus pranešimus iš asmenų bei kitų institucijų Kauno AVMI per devynis šių metų mėnesius priskaičiavo daugiau nei 600 tūkst. litų nesumokėtų mokesčių, baudų ir delspinigių.

VMI primena, kad gyventojai apie nelegalios veiklos atvejus, neapskaitytas pajamas ar kitus mokestinius pažeidimus gali pranešti paskambinę pasitikėjimo telefonu 1882, pasinaudodami išmaniųjų telefonų programėle „Pranešk“, užpildę anketą internetinėje svetainėje arba apsilankę Mokesčių inspekcijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA