Gimnazistei – pasaulinės mokinių geografijos olimpiados sidabras | Kas vyksta Kaune

Gimnazistei – pasaulinės mokinių geografijos olimpiados sidabras

krs.lt nuotr.

Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturientė Gabrielė Ivanovaitė pasaulinėje mokinių geografijos olimpiadoje laimėjo sidabro medalį.

Geriausiai geografijos dalyką išmanančių mokinių komanda iš Lietuvos dalyvavo XI-toje pasaulinėje geografijos olimpiadoje. Šioje komandoje Lietuvą, Kauno rajoną ir Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją atstovavo ir Gabrielė Ivanovaitė.

Kelias į pasaulinį olimpą Gabrielei prasidėjo Kauno rajone, skinant pergales rajoninėse ir respublikinėse įvairių mokomųjų dalykų olimpiadose, konkursuose. Ypač sėkmingi Gabrielei buvo pastarieji keturi metai. Kasmet ji buvo siunčiama atstovauti Kauno rajoną respublikinėse įvairių dalykų mokinių olimpiadose ir konkursuose.

2011 m. XXIII Lietuvos mokinių geografijos olimpiadoje mergina iškovojo Aukso medalį ir gavo I-ojo laipsnio diplomą. 2012 m. XII-ame nacionaliniame Česlovo Kudabos geografijos konkurse laimėjo I vietą dešimtų klasių grupėje. Ypač sėkmingi gimnazistei buvo 2013-ieji. Tais metais bronzos medalius ir III-jo laipsnio diplomus ji iškovojo XXV respublikos geografijos ir XX Lietuvos mokinių rusų (užsienio) kalbos olimpiadoje, o Lietuvos mokinių anglų kalbos olimpiadoje už gerus rezultatus buvo apdovanota Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos pagyrimo raštu.

Tačiau labiausiai įsimintini tapo 2014 metai. Sėkmingai pasirodžiusi Kauno rajono mokinių geografijos olimpiadoje, Gabrielė surinko ir net viršino nustatytą taškų sumą, kuri laidavo jai teisę dalyvauti respublikinėje geografijos olimpiadoje. Šioje olimpiadoje Gabrielę Ivanovaitę vėl lydėjo sėkmė – ji vėl iškovojo Bronzos medalį ir III laipsnio diplomą.

Užėmusi prizinę vietą, drauge su kitais penkiolika respublikinės olimpiados medalininkų, gavo teisę dalyvauti atrankoje į tarptautinę geografijos olimpiadą. Po naujų ir intensyvių žinių patikrinimų, pavyko įveikti aukštą geografijos teorinių ir praktinių žinių kartelę ir tapti Lietuvos komandos nare.

XI-ta pasaulinė geografijos olimpiada vyko 2014 m. rugpjūčio 12-18 dienomis Krokuvoje (Lenkija). Į olimpiadą atvyko 144 mokiniai iš 36 šalių (Australijos, Meksikos, JAV, Japonijos, Naujosios Zelandijos, Nigerijos, Kinijos bei daugelio Europos valstybių). Jos dalyviai turėjo atlikti trijų rūšių užduotis: vaizdinį testą, praktinę užduotį gamtoje (fieldwork) ir teorinę užduotį.

Mūsų respublikos mokinių komandai vadovavo geografas, Lietuvos geografijos mokytojų asociacijos prezidentas Rytas Šalna bei Vilniaus Abraomo Kulviečio geografijos mokytojas Mantas Šiumeta.

Lietuvos atstovai iškovojo du medalius: Gabrielė Ivanovaitė –sidabro, Agnė Semėnaitė iš Vilniaus licėjaus – aukso.

Tai jau ne pirmas Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos ugdytinių laimėjimas pasaulinėje geografijos olimpiadoje. Prieš aštuonerius metus (2006) tokioje pat olimpiadoje, kuri tuo metu vyko Australijoje, Bronzos medalį ir III laipsnio diplomą iškovojo šios gimnazijos ugdytinis Giedrius Dabašinskas. Abu šiuos mokinius mokė geografijos mokytoja – ekspertė Zita Talutienė. Mokytoja Z. Talutienė yra pelniusi Kauno rajono „Metų mokytojo“ nominaciją, ne kartą apdovanota Kauno rajono savivaldybės bei Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštais.

Šiuo metu buvusi Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos abiturienė Gabrielė Ivanovaitė studijuoja Didžiojoje Britanijoje Esekso universitete (University of Essex) ispanų kalbą, lingvistiką ir anglų pedagogiką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA