Kauno meras į politiką kviečia operos solistą | Kas vyksta Kaune

Kauno meras į politiką kviečia operos solistą

delfi.lt 2014/10/13 14:28
R. Tenio nuotr.

Konservatoriai besiruošdami kitąmet vyksiantiems savivaldos rinkimams į savo gretas kalbina žinomus veidus. DELFI žiniomis, Kauno konservatorių sąrašo itin aukštoje vietoje gali atsidurti ir žinomo operos solisto Liudo Mikalausko pavardė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas sako, kad išties su dainininku „buvo kalbėta“. Penktadienį rengiama TS-LKD Kauno skyrių sueigos konferencija, po kurios žinios turėtų būti patvirtintos oficialiai.

Dar pavasarį paaiškėjo, kad sąrašo lyderiu kitų metų kovo 1-ąją vyksiančiuose rinkimuose bus A. Kupčinskas.

Dabar savivaldybės koridoriuose kalbama, kad iškart už A. Kupčinsko, tai yra antruoju numeriu sąraše, gali atsidurti būtent L. Mikalauskas.

„Pokalbiai buvo (…). Matysime konferencijos metu. Mes tvirtinsime galutinį sąrašą. Taip, lyderis yra patvirtintas jau balandį. Dabar vyko visuotinis mūsų sąrašo reitingavimas – dabar tvirtinsime galutinį sąrašą. Lyderis turi teisę pasiūlyti ir naujų kandidatūrų“, – DELFI teigė A. Kupčinskas.

Beje, po konservatorių konferencijos filharmonijoje numatytas būtent L. Mikalausko koncertas. Su operos solistu, kuris šeštadienį atšventė 29-ąjį gimtadienį, DELFI pirmadienį susisiekti nepavyko.

Žinia, kad iš Tauragės kilęs L. Mikalauskas gali dalyvauti rinkimuose nustebino ir tarybos opoziciją.

„Ši žinia maloniai nustebino. Miesto savivaldą pabudinti gali ryškios visuomenės asmenybės, kurių moralinis autoritetas kuria pasitikėjimą. Kiekvienas savo srities profesionalas yra naudingas miestui, todėl malonu girdėti, kad Liudas pasiryžo šiam gyvenimo žingsniui. Jis tikrai bus laisvas priimti sprendimus, bus nesurištas partinių pančių, bei diktato iš Vilniaus. Be to, tokių žmonių atsiradimas, leis apsivalyti miesto tarybai nuo aptingusių politikų“, – teigia Povilas Mačiulis, Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas.

Jei kalbos pasitvirtins – tai bus ne pirmas žinomas veidas konservatorių gretose savivaldos rinkimuose. Rugsėjo pradžioje pranešta, kad su konservatoriais rinkimuose Palangoje dalyvaus krepšininkas Renaldas Seibutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA