Demaskuota milžiniška kanapių laboratorija, augintojams gresia iki 15 metų nelaisvės | Kas vyksta Kaune

Demaskuota milžiniška kanapių laboratorija, augintojams gresia iki 15 metų nelaisvės

Policijos nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (Kauno apskr. VPK ONTV) pareigūnai bei Kauno apygardos prokuratūros prokurorai, po išsamaus, 10 mėnesių trukusio, tyrimo, nutraukė organizuotos grupės veiklą neteisėtos narkotinių medžiagų apyvartos srityje bei nustatė organizuotos grupės narius.

Į policijos akiratį pateko Kauno rajono gyventojai R. P. (gimęs 1960 m.), R. Š., (gimęs 1974 m.) ir E. V. (gimęs 1953 m.). Tiek R. P. tiek ir R. Š. anksčiau yra teisti: R. P. teistas 6 kartus, iš jų 2 kartus už neteisėtą kanapių auginimą, R. Š. – 3 kartus, iš jų 2 kartus taip pat už neteisėtą kanapių auginimą.

Spalio 9-ąją, remiantis tyrimo metu surinktais duomenimis, buvo atliktos kratos Kauno rajone, Mastaičių kaime. Po kruopščių apžiūrų, pareigūnams pavyko surasti puikiai užmaskuotas 3 atskiras, gerai įrengtas kanapių auginimo laboratorijas, kurios buvo įtariamųjų gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniame pastate. Kanapių laboratorijose buvo visa reikalinga įranga, skirta tiek gamybai, tiek fasavimui, bei auginama ir jau parengta pardavimui produkcija.

Iš viso buvo rasta apie 500 vienetų kanapių augalų. Apytiksliai šio kiekio būtų užtekę pagaminti 20 kg narkotinės medžiagos, kurios vertė nelegalioje apyvartoje siektų apie 800 000 Lt.

Visi organizuotos grupės nariai, susiję su šiuo nusikalstamu verslu, yra suimti trijų mėnesių laikotarpiui.

Tyrimas, kurį organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, atliekamas pagal du Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius: 260 str. 3 d. (Neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti ) ir 265 str. (Neteisėtas aguonų ar kanapių auginimas). Maksimali įstatyme numatyta bausmė už tokio pobūdžio nusikaltimus – laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA