Lietuvos parasparnių pilotai išbandė Kauno dangaus platybes | Kas vyksta Kaune

Lietuvos parasparnių pilotai išbandė Kauno dangaus platybes

S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome dangaus platybes išbandė parasparnių entuziastai. Antrą kartą Lietuvoje skraidyklių mėgėjai susirinko pasimėgauti gražiais vaizdais bei pasidalinti idėjomis. Šventė ypatinga tuo, jog didžioji dalis parasparnių pagaminti pačių lietuvių rankomis.

Virš dešimt motorinių parasparnių mėgėjų susirinko Kaune. „Paratraikų sąskrydis“ ypatingas tuo, jog skraidymo priemonės gamintos pačių lietuvių rankomis.

„Paprastai tokie parasparniai kainuoja apie 20 tūkst. litų, tačiau lietuviai naginga tauta. Ji susiperka iš įvairių šalių detales ir patys susikonstruoja. Dviviečių parasparnių, vadinamų „paratraikomis“ Lietuvoje nėra daug, tad norėjosi suburti visus į vieną vietą. Čia atvyko ir skraidymo mėgėjai ir konstruotojai, tad gali vieni nuo kitų kažką nukopijuoti“, – kalbėjo sąskrydžio organizatorius Raimondas.

Lietuvos rekordininkas skraido vos metus

Į parasparnių mėgėjų šventę atskridęs vilnietis Ruslanas Butylkinas pasakojo, jog skraido beveik metus, tačiau jau spėjo pagerinti Lietuvos rekordą. Šiandien kelionė „paratraika“ iš Vilniaus į Kauną nebuvo ilgiausia jo gyvenime. Dabartinė kelionė truko pusantros valandos, tačiau entuziastas yra skridęs ir virš septynių valandų ir taip pagerinęs Lietuvos rekordą.

„Šį kartą tiesiai neskridom. Turiu savo kelią, kur galima ežerais pasigrožėti, tačiau pavasarį esu skridęs žymiai ilgesnį maršrutą. Ore buvau 7 valandas 20 minučių, tai yra 360 kilometrų. Tada buvau skraidęs tik keturis mėnesius“, – pasakojo R. Butylkinas.

Kaunas – gražiausias miestas skraidymui

Motorinių parasparnių mėgėjai tikina, kad laikinojoje sostinėje skraidyti yra smagiausia. Kauniečiai jau yra įpratę virš gimtojo misto skraidyti, tačiau atvykstantiems iš kitų miestų, Kaunas yra tam tikras atradimas.

„Kartą ispanai važiavo „Via Baltica“ keliu ir pamatė, kad mes skraidom. Susirado aerodromą, patys paskraidė ir liko labai sužavėti, nes iš paukščio skrydžio atsivėrė ne tik senamiestis, bet ir santaka, marios ir gyvenamieji rajonai“, – sakė organizarotius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA