Raudondvaryje griausmingai nuvilnijo chorų festivalis | Kas vyksta Kaune

Raudondvaryje griausmingai nuvilnijo chorų festivalis

R. Tenio nuotr.

Juozo Naujalio mišrių chorų festivalis Raudondvaryje nuaidėjo jau 14-ąjį kartą. Festivalyje beveik 10 skirtingų chorų atgaivino kompozitoriaus J. Naujalio kūrybą.

Virš trijų šimtų dalyvių, devyni chorai iš Kauno miesto bei rajono, Marijampolės bei Kėdainių padovanojo žiūrovams nepakartojamų emocijų bei skambių dainų. Nors dainos jau senos ir visiems gerai žinomos, tačiau privertė negailėti aplodismentų, nes naujai atliekamos dainos skambėjo kaip visai kiti kūriniai.

Pirmą kartą tarp festivalio dalyvių, publika pamatė ne tik Kauno valstybinį chorą, bet ir Kauno berniukų ir jaunuolių chorą „Varpelis“, drauge atlikusio J. Naujalio „Jaunimo giesmę“. Diriguojant Kauno valstybinio choro vadovui prof. Petrui Bingeliui, jungtinis choras J.Naujalio gimtinėje atliko tautos giesme tapusią „Lietuva brangi“.

Naujai išgirsti ir pažvelgti į Juozo Naujalio kūrybą festivalio dalyvius ir žiūrovus skatino gyvos kūrybos smėlio piešiniai, kuriami Jurgitos Minderytės.

Visiškai netikėta festivalio dalyviams ir klausytojams tapo renginio svečių – metalo muzikos vėliavnešių – grupės „Thundertale“ pasirodymas ir jų naujai atlikti J. Naujalio kūriniai.

Šiųmetis renginys skiriamas paminėti kompozitoriaus ir dirigento J. Naujalio 145-ąsias gimimo ir 80-ąsias mirties metines.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA