Miesto valdžia svarsto, keltis į banką ar ne | Kas vyksta Kaune

Miesto valdžia svarsto, keltis į banką ar ne

R. Tenio nuotr.

Šiuo metu dalis Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojų yra išsibarstę po visą miestą. Planuojama nuo Naujųjų metų darbuotojus perkelti į Lietuvos banko patalpas.

Savivaldybės tarybos kolegija nusprendė, jog geriausiai koncentruotis arčiau centro. Taip bus patogiau ne tik darbuotojams, nes viename pastate dirbs ir kiti skyriai, bet taip pat ir kauniečiams, ne nebereikės važinėtis po visą miestą, norint susitvarkyti reikalus.

Kaip sakė patalpų administracijos darbuotojams ieškojusios komisijos pirmininkas Steponas Vaičikauskas, darbuotojai džiaugsis naujomis patalpomis, nes ten kur dirba dabar, patalpos yra prastos būklės. Be to, persikrausčius, sumažėtų nuomos išlaidos. Tačiau pagrindinis šių patalpų trūmas yra as, jog nei darbuotojai, nei miesto gyventojai neturės vietos, kur statyti automobilius, nes šalia Lietuvos banko nėra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

Planuojama, kad nuo kitų metų į Lietuvos banko patalpas (Maironio gatvė 25) bus perkeltas Švietimo, kultūros ir turizmo skyrius. Šiuo metu šis skyrius dirba M. Dobužinskio gatvėje 6. Taip pat banko patalpose įsikurs ir Civilinės metrikacijos bei Kūno kultūros ir sporto skyriaus darbuotojai. Žadama, jog iš Laisvės alėjos į didingus banko rūmus persikels ir Gyventojų priėmimo skyrius. Iš viso Lietuvos banko pastate turėtų darbuotis apie 150 – 170 savivaldybės darbuotojų.

Banko rūmuose savivaldybė nuomosis 2513 kv. m patalpų mažiausiai trims metams. Taip pat bus galimybė po penkių metų nuomos sutartį pratęsti. Naujose patalpose kvadratinis metras atsieis 14 litų. Per metus už šias patalpas savivaldybė turės mokėti virš 420 tūkst. litų.

Kauno technologijos universitetui atlaisvinus patalpas Laisvės alėjos 53-ąjame name, tarybos nariai nusitaikė į šias patalpas. Anot tarybos nario Arvydo Garbaravičiaus, šios patalpos yra labiau tinkamos administracijos veiklai, nei Lietuvos bankas, todėl įpareigota išsiaiškinti, ar savivaldybė negalėtų įsikurti būtent šiose patalpose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA