Pareigūnai demonstravo taiklumą šaudant iš kovinių ginklų | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai demonstravo taiklumą šaudant iš kovinių ginklų

R. Tenio nuotr.

Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) šaudyklų komplekse įvyko Lietuvos policijos įstaigų instruktorių taikomasis čempionatas. Jo metu paaiškėjo taikliausi šauliai – kauniečiai nušluostė visiems nosį, laimėjo ir komandinę ir individualią rungtį.

Varžybose dalyvavo pareigūnai iš visų, išskyrus Marijampolės, apskričių vyriausiųjų komisariatų. Kiekviena apskritis delegavo po tris geriausius ir taikliausius pareigūnus, kurie varžėsi individualiose bei komandinėse rungtyse.

„Jau tampa gražia tradicija, kad mes kasmet susirenkame į varžybas, kurių metų išrenkame taikliausią pareigūną. Šis čempionatas organizuojamas jau 7 metus iš eilės. Linkiu visiems sėkmės“, – čempionato atidarymo iškilmėse kalbėjo čempionato organizatorius, Personalo valdybos Fizinio rengimo ir sportinės veiklos poskyrio viršininkas Petras Pranckūnas.

Prieš prasidedant rungtims, čempionato vyriausiasis teisėjas, LPM Profesinės taktikos skyriaus vyresnysis specialistas Saulius Džiaugys, dalyvius supažindino su varžybų taisyklėmis, pristatė visas rungtis.

„Džiaugiuosi, kad kiekvienais metai į čempionatą atvyksta daug jaunų pareigūnų. Jeigu jūs čia ir jus delegavo į varžybas, vadinasi esate geriausi šauliai savo apskrityje. Tikiu, kad šiandien pademonstruosime geriausius savo sugebėjimus“, – linkėjo S. Džiaugys.

Dar prieš prasidedant šaudymui, pareigūnai buvo nusiteikę kovingai, tačiau jau pirmoji užduotis buvo įkandama ne visiems. Nėra taip paprasta per dvi sekundes spėti iš dėklo išsitraukti ginklą ir itin taikliai pataikyti į taikinį už 5 metrų. Tačiau net ir po pirmos nesėkmės pareigūnai nenuleido rankų, juk visų rungčių rezultatai sumavosi.

Čempionato dalyviams teko varžytis keliose šaudymo rungtyse: šaudyti iš skirtingo atstumo, nuo 5 iki 30 metrų, stovint, gulint, sėdint, iš priedangos, klūpant. Taip pat dalyvių laukė kliūčių ruožo rungtis, kurioje reikėjo įveikti 12 kliūčių. Kiekvienai kliūčiai įveikti bus skiriami du bandymai. Neįveikus kliūties antru bandymu, dalyviui būdavo skiriama 20 baudos sekundžių.

Individualioje rungtyje nenugalimas buvo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) pareigūnas Gintautas Eirošius. Antroji vieta atiteko Vilniaus AVPK pareigūnui Alvydui Šimkui, o bronzos medalis – Klaipėdos AVPK policininkui Justui Vaičiuliui.

Komandinėje rungtyje nugalėjo be konkurencijos laimėjo Kauno pareigūnų suburta komanda. Antroje vietoje liko Klaipėdos AVPK komanda, kuri vos vienu tašku aplenkė trečioje vietoje likusią Vilniaus AVPK pareigūnų komandą.

Policijos įstaigų instruktorių taikomasis čempionatas organizuojamas siekiant įvertinti policijos įstaigų instruktorių fizinį ir kovinį pasirengimą ir, žinoma, išrinkti pajėgiausius instruktorius bei komandas. Taip pat šios varžybos leidžia tobulinti policijos instruktorių profesines kompetencijas, skatina daugiau bendrauti su kolegomis, dalintis turima patirtimi.

Lietuvos policijos įstaigų instruktorių taikomąjį čempionatą organizavo Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Personalo valdyba ir LPM.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA