Kaune žydės Lenkijos prezidento vardu pavadintos tulpės | Kas vyksta Kaune

Kaune žydės Lenkijos prezidento vardu pavadintos tulpės

R. Tenio nuotr.

Kauno Botanikos sode pasodintos Lenkijos prezidento vardu pavadintos tulpės. Tulpes sodino ne tik sodo darbuotojai, bet taip pat ir Lenkijos ambasados atstovai. Akcijos tikslas – ne tik paminėti 25-ąsias laisvės metines, bet taip pat užtikrinti didesnį abiejų šalių bendradarbiavimą.

Botanikos sodas sulaukė ypatingos dovanos iš Lenkijos – buvusio kaimyninės šalies prezidento, „Solidarumo“ judėjimo įkūrėjo Lecho Wałęsos vardu pavadintų tulpių svogūnėlių. Gėles į Kauną atvežė Lenkijos Respublikos ambasada ir Lenkijos institutas Vilniuje.

„Ši akcija, tai – bandymas perkelti Lenkijos šventę į Lietuvą. Mes dabar švenčiame 25-ąsias laisvės metines. Tuo laiku pradėjome taikiai gyventi. Taip pat tai svarbu tuo, jog kiekviena proga pabūti kartu, sujungia tautas. Tikimės apsilankyti čia pavasarį, kai sužydės pasodintos tulpės“, – kalbėjo Lenkijos Ambasadorius Lietuvoje Jarosław Czubiński.

Šiuo metu Botanikos sode yra apie 450 įvairių tulpių rūšių. Nuo šiol lankytojai galės grožėtis dar viena tulpių rūšimi. Tulpes „Lech Wałęsa“ sukūrė olandas Robert Stoop – tai puošnios, aukštos, baltai raudonos gėlės.

VDU prorektorė Natalija Mažeikienė džiaugėsi, jog Botanikos sode kuriamos naujos erdvės, kurios turi akademinės, kultūrinės, politinės reikšmės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA