Apdovanota dukart mamą išgelbėjusi devynmetė | Kas vyksta Kaune

Apdovanota dukart mamą išgelbėjusi devynmetė

Roko Tenio nuotr.

„Angelų sargų“ minėjimo dieną apdovanota devynmetė, išgelbėjusi motinos gyvybę ir padėjusi sučiupti įtariamąjį. Ketvirtokė Kamilė nepasimetė, kai į namus įsiveržė vyriškis ir pradėjo mušti mamą. Mergaitė pasislėpė ir paskambino bendruoju pagalbos numeriu.

Ketvirtadienį minint Angelų sargų dieną, devynmetė Kamilė Bukauskaitė už drąsą apdovanota specialia „Gėrio sergėtojo“ statulėle. Mergaitė tikina, kad jau seniai žinojo, jog ištikus nelaimei, reikia skambinti 112 numeriu.

„Kas vyksta Kaune“ primena, jog Kovo 13 d. apie 17.40 val. Kauno pareigūnai gavo pranešimą, jog nepažįstamas vyras žaloja mažametės mamą. Laisvės alėjoje gyvenanti ketvirtokė smulkiai nupasakojo, kas vyksta namuose, pasakė tikslų adresą bei kaip atrodo užpuolikas. Tai leido pareigūnams sučiupti smurtautoją.

Pagalbą iškviečia ne pirmą kartą

Kamilės mama pasakoja, jog mergaitė jau nuo mažų dienų turi drąsos. Kovo mėnesį mamai mergaitė padėjo jau antrąjį kartą. Pirmąjį kartą Kamilė bendruoju pagalbos telefonu paskambino būdama vos ketverių.

„Man buvo plyšęs plautis, tai tada dukrai buvo keturi metukai. Ji kažkaip pati telefonu surinko numerį ir iškvietė greitąją medicininę pagalbą“, – prisiminė didvyrės mama.

Svajoja tapti veterinare

Drąsioji mergytė dabar mokosi ketvirtoje klasėje. Kamilė tikina, jog nežino iš kur pas ją tiek drąsos, tačiau prisipažino, jog norėtų būti veterinare.

„Dabar turiu dvi žuvytes, šios šventės proga, norėčiau dar vienos. Užaugusi taip pat norėčiau gydyti gyvūnėlius“, – svajojo K. Bukauskaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA