Savivaldybė atsako, kodėl nori apmokestinti degalinių kainų stendus | Kas vyksta Kaune

Savivaldybė atsako, kodėl nori apmokestinti degalinių kainų stendus

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kitos šalies savivaldybės, rinkliavą už išorinę reklamą renka vadovaudamasi LR Reklamos įstatymo nuostatomis. Išimčių taikymas tam tikroms verslo rūšims prieštarautų LR Konkurencijos įstatymo nuostatoms.

PROTESTO AKCIJOS AKIMIRKOS>>>

„Reklamos įstatymas galioja visoje Lietuvoje ir jis nenumato išimčių vienai ar kitai verslo rūšiai – ar tai būtų gėlių parduotuvė, ar degalinė, ar užkandinė. Jeigu mes darytume išimtis vienai ar kitai verslo rūšiai, mes pažeistume Konkurencijos įstatymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Tas pats LR Reklamos įstatymas numato, kad įmonės teikiama informacija taip pat yra reklama, kuri turi būti apmokestinama. Įstatyme numatyta, kad reklama yra „bet kokia forma ir bet kokiomis priemonėmis skleidžiama informacija, susijusi su asmens ūkine komercine, finansine ar profesine veikla, skatinanti įsigyti prekių ar naudotis paslaugomis, įskaitant nekilnojamojo turto įsigijimą, turtinių teisių ir įsipareigojimų perėmimą“.

„Savivaldybės šioje vietoje pačios gali nuspręsti tik tarifo dydžius“, – pabrėžė D. Ratkelis.

Kauno miesto taryba yra patvirtinusi išorinės reklamos tarifus. Už privačioje valdoje esančią išorinę reklamą yra nustatyta 30 Lt/kv. m per metus dydžio rinkliava. Preliminariais skaičiavimais, įteisinus vienoje degalinėje esančias reklamas, leidimai metams kainuotų iki 1500 Lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA