Pirmą kartą į teatro sceną įsiveržia romanas | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą į teatro sceną įsiveržia romanas

R. Tenio nuotr.

100-ųjų rašytojo Romain Gary metinių proga, į teatro sceną atkeliauja romano inscenizacija. Nacionaliniame Kauno dramos teatre jau spalio 4-ąją žiūrovai išvys autobiografinio romano siužeto spektaklį „Aušros pažadas“.

„Ši knyga pateko į mano rankas, kai dar buvau studentė. Tai mano svajonė pastatyti pagal tai spektaklį. Artėjant R. Gary 100-osioms metinėms, tai galimybė geriau pažinti autorių“, – sakė spektaklio režisierė Agnė Sunklodaitė.

Dramos teatro generalinis direktorius Egidijus Stancikas tikino, jog spektaklis tikrai turės pasisekimą, sakydamas, kad: „Režisierė yra jauna tik išvaizda, tačiau patirties tikrai turi. Ji nėra tik spektaklio statytoja, ji yra aktorė. O kiti aktoriai savo kalba perteikia romano kūrybą“.

Spektaklio pagrindiniai aktoriai taip pat tiki, jog spektaklis patiks kiekvienam žiūrovui, nes stengiamasi neatitrūkti nuo romano ir perteikti kuo daugiau įvairių detalių, kurios atsispindi knygoje.

„Aušros pažadas“ – tai savotiškas sutapimas, nes man jau tekę susidurti su R. Gary kūryba. Romanai labai įpareigoja, tačiau kartu yra geras sufleris aktoriams, nes kiekviena scena yra sultingai išpildyta. Visi ieškojimai, nuogąstavimui, o kartu ir meilė Romain Gary, mus visus jungia“, – emocijas išsakė pagrindinį vaidmenį atliekanti Jūratė Onaitytė.

Nacionaliniame Kauno dramos teatre spektaklio „Aušros pažadas“ premjera įvyks spalio 4,5,14 ir 18 dienomis Rūtos salėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA