Kaune prasideda gripo sezonas | Kas vyksta Kaune

Kaune prasideda gripo sezonas

Archyvo / Užsienio spaudos nuotr.

Atvėsus orams Kauno regione padaugėjo sergančiųjų peršalimo ligomis. Kol kas užfiksuojami pavieniai gripo atvejai, tačiau gydytojai tikina, kad jau galima skelbti apie gripo sezoną.

Šiuo metu sergamumo Kaune tendencijos išlieka panašios kaip ir praėjusiais metais. Daugiausiai kauniečiai dabar serga peršalimo ir viršutinių kvėpavimo takų ligomis.

„Situacija yra tokia, kas sergamumas Kaune yra pasiekęs 71 atvejį dešimčiai tūkstančių gyventojų per savaitę. Kauno rajone – 42. Kol kas gripo atvejų yra registruojami tik pavieniai atvejai. Tačiau jei lygintumėme su praėjusiais sezonais, situacija išlieka panaši ir nerimauti dar nėra dėl ko“, – radijo stoties „Tau“ eteryje kalbėjo Kauno visuomenės sveikatos centro, užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus pavaduotoja Kristina Rudžinskaitė.

Bendraujant su kitais, padidėja tikimybė užsikrėsti

Kauno mieste sergamumas didesnis nei rajone, nes čia žmonės tarpusavio bendravimas yra daug aktyvesnis ir tenka būti masinių susibūrimų vietose, tokiose kaip viešasis transportas, didieji prekybos centrai ir pan. Ko pasekoje, yra didesnė tikimybė užsikrėsti nuo kitų žmonių.

„Pavojus užsikrėsti yra visiems gyventojams. Labai sunku pasakyti, kada mūsų imunitetas veikia tvarkingai, o kada gali būti ir nusilpusi. Žinoma, jei žmogus bendrauja su kitais, kurie gali sirgti, tai jam užsikrėsti yra didesnė tikimybė, nei tiems, kurie leidžia laiką namuose“, – tikino K. Rudžinskaitė.

Gydytojai skaičiuoja, jog paprastai gripo sezonas trunka iki pavasario. Dažniausiai tai būna gegužės mėnesį. Jei kyla gripo epidemija, ji miestus pasiekia po Naujųjų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA