Aštuntą kartą gyventojai pasitikrino Konstitucijos žinias | Kas vyksta Kaune

Aštuntą kartą gyventojai pasitikrino Konstitucijos žinias

R. Tenio nuotr.

Šiandien Teisingumo ministerija aštuntą kartą kvietė visus Lietuvos gyventojus pasitikrinti, kaip išmano pagrindinį šalies įstatymą. Laikyti Konstitucijos egzaminą buvo galima laikyti visose savivaldybėse. Kauno savivaldybėje žinias pasitikrino ne tik kauniečiai, bet taip pat ir tarybos nariai.

Šiais metais pasitikrinti Konstitucijos žinias sugūžėjo pilna savivaldybės salė. Daugiausiai susirinko moksleivių iš įvairių Kauno mokyklų. Taip pat žinias išbandė ir būsimieji policininkai bei tarybos nariai. Pagrindinio šalies įstatymo peripetijas stengėsi perkąsti ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Visi egzamino dalyviai dėl geriausiai išmanančiojo Pagrindinį šalies įstatymą vardo varžosi atskirose grupėse: pilnametystės sulaukę piliečiai, teisę studijuojantys ir teisinį išsilavinimą turintys asmenys, nuteistieji, esantys laisvės atėmimo vietose, moksleiviai pagal amžiaus grupes: 1–4 klasių, 5–7 klasių, 8–10 klasių ir 11–12 klasių.

Konstitucijos egzaminas vyksta dviem etapais. Mažiausiai klaidų padarę gyventojai, kviečiami į antrą turą, po kurio lieka tik patys geriausi įstatymo žinovai. Antrasis etapas vyks spalio 14 dieną. Geriausiai egzamine pasirodžiusius piliečius spalio 28 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentūroje vyksiančiuose apdovanojimuose sveikins Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Kaune savo žinias nusprendė patikrinti 76 gyventojai, iš kurių ketvirtadalis pateko į antrąjį etapą.

Egzaminas vyko Kauno miesto savivaldybės Didžiojoje salėje. Tarp 76 dalyvavusiųjų buvo 15 teisininkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA