Nuo šiandien pradedami išregistruoti automobiliai | Kas vyksta Kaune

Nuo šiandien pradedami išregistruoti automobiliai

Archyvo / "Kas vyksta Kaune" skaitytojo nuotr.

Artimiausiu metu planuojama išregistruoti automobilius, kurių savininkai iki rugsėjo mėnesio pabaigos nesugebėjo susitvarkyti automobilių draudimo dokumentų ir praeiti valstybinės techninės apžiūros.

Rugsėjo 29-ąją baigėsi laikotarpis, iki kurio automobilių savininkai per 90 dienų turėjo susitvarkyti dokumentus ir nuo šios dienos jie nebegali dalyvauti eisme, nes jų automobiliai išregistruojami.

Skaičiuojama, kad Lietuvoje yra daugiau nei 2,3 milijono registruotų transporto priemonių. Kol kas dar nėra tikslių duomenų, tačiau skaičiuojama, kad Lietuvoje yra per milijonas nenaudojamų, bet registruotų transporto priemonių.

Automobilių savininkai, kurių transporto priemonės buvo išregistruotos, privalo pristatyti valstybinius numerius į bet kurią „Regitra“ atstovybę.

„Regitra” duomenimis, daugiau kaip 35 tūkst. transporto priemonių valdytojų jau pasinaudojo savo teise prasitęsti leidimo dalyvauti eisme (toliau – leidimas) sustabdymą iki 1 metų laikotarpiui, pagal savo poreikį.
 
„Regitra“ primena, kad leidimo sustabdymo procedūra taikoma nuo 2014 m. liepos mėn., įsigaliojus Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatoms.

Ši procedūra taikoma, nustačius, kad neatlikta ar negalioja transporto priemonės privalomoji techninė apžiūra arba kad transporto priemonė neapdrausta transporto priemonių savininkų ir valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu. Informaciją apie tai „Regitra“ gauna iš Centralizuotosios techninės apžiūros duomenų ir Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA