Su retro aprangomis žaidęs „Žalgiris“ nepaliko vilčių Graikijos čempionams (komentarai) | Kas vyksta Kaune

Su retro aprangomis žaidęs „Žalgiris“ nepaliko vilčių Graikijos čempionams (komentarai)

Roko Tenio nuotr.

Septyniasdešimt metų jubiliejų švenčiantis Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo draugišką keturių komandų „Akropolio“ turnyrą ir nesugadino šventės, kurios metu į arenos palubes buvo pakelti Arvydo Sabonio marškinėliai.

Pauliaus Jankūno vedami Lietuvos čempionai savo žiūrovų akivaizdoje 76:51 (23:16, 20:8, 13:12, 20:15) nepaliko vilčių svečiams iš Graikijos – Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkams.

„Nesitikėjome pergalės, nes dar vyksta pasiruošimo etapas. Nežinome, nei kokie priešininkai, nei patys nežinome, kokioje formoje esame. Žinoma, varžovas atvyko be pusės savo žaidėjų, tai labai sunku vertinti rungtynes. Aišku, tikrai smagu, kad laimėjome ir rytoj kausimės dėl pirmos vietos“, – kalbėjo Paulius Jankūnas.

Šeimininkai jau nuo pat susitikimo pradžios ėmė jautį už ragų ir dar net neįpusėjus ketvirčiui turėjo dviženklę persvarą (13:2). Į ilgąją pertrauką žalgiriečiai išėjo turėdami triuškinamą pranašumą – 43:24.

Per likusią rungtynių dalį varžovai arčiau priartėję nebuvo ir „Žalgirio“ ekipai teko tik sulaukti finalinės sirenos.

„Panathinaikos“: Estebanas Batista 20, Jamesas Gistas 15.

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 14, Vaidas Kariniauskas 12, Artūras Gudaitis 11, Artūras Milaknis 8, Darius Songaila 8, Edgaras Ulanovas 7.

Šias rungtynes žalgiriečiai žaidė su retro aprangomis. Tiek žaidėjai, tiek komandos treneris tikina, jog apranga buvo tikrai patogi ir padėjo laimėti šios dienos varžybas.

„Gal dėl to ir rungtynės taip gerai ir ėjosi, kai aikštelėje tokie nematyti vaizdai. Galvoju, kad vyrai tikrai neturėtų gėdintis parodyti tą, ką turi – tai treniruoti kūnai. Jie tikrai su tais dideliais šortais kūnus paslepia. Šiandien krepšininkai gražiai atrodė ne tik gerai žaidžiant, bet ir su tom retro aprangėlėmis“, – tikino vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Sekmadienį „Žalgiris“ 19:10 val. susigrums su Stambulo „Galatasaray“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ rungtynių nugalėtoju.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA