A. Sabonis: „Žalgiris“ – tai viso krepšinio vėliavnešys | Kas vyksta Kaune

A. Sabonis: „Žalgiris“ – tai viso krepšinio vėliavnešys

Roko Tenio nuotr.

Šiandien krepšinio mėgėjams didi diena. Švenčiamas ne tik Kauno „Žalgirio“ 70-ojo sezono jubiliejus, bet taip pat pagerbtas ir legendinis krepšininkas Arvydas Sabonis. Nuo šiol arenoje plevėsuos sportininko marškinėliai.

Sportininko karjerą 1981 metais pradėjęs Arvydas Sabonis „Žalgirio“ komandai padėjo iškovoti gausybę prizinių vietų. Dešimtmetį su pertraukomis Kauno komandoje žaidęs krepšininkas visada vilkėjo 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Šeštadienį iškilmingos ceremonijos metu 11-ieji marškinėliai pakelti į orą. Tai pirmieji marškinėliai, pakleti „Žalgirio“ arenoje, tai reiškia, jog daugiau joks krepšinio žaidėjas negalės vilkėti 11-uoju numeriu pažymėtų marškinėlių.

„Marškinėlių pakėlimas – jaudinantis dalykas. Noriu padėkoti tėvams, vaikams, treneriams, gydytojams, fanams ir tiems, kurie man padėjo pasiekti sportinę karjerą. Linkiu, kad „Žalgiris“ turėtų kuo daugiau fanų“ – kalbėjo krepšinio legenda.

Arvydo Sabonio karjeros tarpsniai

A.Sabonis, būdamas vos septyniolikos, prisijungė prie „Žalgirio“. Vidurio puolėjas per trumpą laiką su komandos draugais tapo nenugalima jėga. 1985 m. „Žalgiris“ iškovojo legendinę pergalę prieš Maskvos CSKA, o A.Sabonis buvo pripažintas geriausiu krepšininku Europoje.

Sugrįžus užbaigti sportininko karjerą „Žalgirio“ komandoje 2003-2004 m. sezone, A. Saboniui sekėsi taip pat puikiai. Tada jis pripažintas naudingiausiu Eurolygos reguliariojo sezono ir „Top 16“ etapo žaidėju. Aktyvų krepšinio kelią jis baigė tapdamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

„Sunkiausias karjeros etapas, tai – traumos, kai negali žaisti. Kai operacija trunka kelias valandas. Tai po to trunka ilgas laikas, kai reikia reabilituotis“ – skaudesnius laikus prisiminė A. Sabonis.

Teatralizuota „Žalgirio“ istorija

Be pagarbos atidavimo krepšinio legendai A. Saboniui, šventiniame renginyje sirgalių laukė teatralizuotas šou, kurio metu dar kartą vaizdingai atskleista „Žalgirio“ klubo istorija. Įspūdingos 3D projekcijos sustabdė laiką ir nukėlė visus į 1944-uosius, į pačią „Žalgirio“ pradžią.

„Man garbė sveikinti „Žalgirio“ klubą. Kaip žaidėjui, „Žalgiris“ leido man atsiskleisti. Be šios komandos nebūtų ir manęs. Kaip klubo prezidentui, „Žalgiris“ leido perduoti patirtį kitiems. Kaip Krepšinio federacijos prezidentui, „Žalgiris“ davė tiek daug šaliai.. Kaip paprastas sirgalius, ši komanda nuo vaikystės užima didelę vietą mano gyvenime „Žalgiris“ – tai viso krepšinio vėliavnešys“ – kalbėjo legendinis krepšininkas A. Sabonis.

„Žalgirio“ klubo 70-asis jubiliejus svarbus visai Lietuvai. Pasidžiaugti šia švente atvyko ir prezidentas Valdas Adamkus. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sakydama, jog „Žalgiris“ yra vienybės šaukliai“. Šalies vadovė pasveikino ne tik komandą, bet taip pat ir komandą palaikančius sirgalius.

„Krepšininkui 70 metų yra ilgas tarpas, o klubas dar jaunas. „Žalgiris“ tapo Lietuvos vienybės simbolis“ – tikino komandos direktorius P. Motiejūnas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas sakydamas: „Žalgiris“ ir dabar telkia Lietuvą bendroms svajonėms“, padovanojo krepšinio aistruoliams 70 „Žalgirio“ vėliavų.

Šventės metu pagerbti ir kiti žmonės, kurie prisidėjo prie „Žalgirio“ komandos šlovės, kūrė klubo istoriją ir vedė žaidėjus į pergales. Tai Saulius Štombergas, Jonas Kazlauskas, vyriausias treneris Gintaras Krapikas, Paulius Jankūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA