Keturis mėnesius sklidusi smarvė, užgožė visą poilsį | Kas vyksta Kaune

Keturis mėnesius sklidusi smarvė, užgožė visą poilsį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Petrašiūnų mikrorajono gyventojai skundėsi, jog visą vasarą ir dalį rugsėjo aplink namus tvyrojo baisus dvokas, dėl kurio visą laiką langai turėjo būti uždaryti. Gyventojai tikina, kad smarvė sklisdavo net ir tada, kai iš gamyklų kaminų nerūkdavo dūmai.

Petrašiūnuose yra įsikūrę daugybė įmonių ir gamyklų, tačiau gyventojai niekada nejausdavo tokio blogo kvapo, kuris mikrorajone laikėsi beveik keturis mėnesius. Gyventojai spėliojo, galbūt tokia smarvė galėjo sklisti iš biokatilinės, tačiau Petrašiūnuose ši katilinė dar neveikia.

„Tikrai negalėjo smarvė sklisti iš biokuro katilinės, nes Petrašiūnų mikrorajone biokatilinės dar nėra ir niekas nieko nekūrena. Čia vyksta įrenginėjimo darbai, o Jėgainės gatvėje veikianti katilinė yra per toli nuo Petrašiūnų, todėl nuo jos taip pat neturėtų smirdėti. Be to, biokalitinėse yra aukšto lygio valymo įrenginiai, kur kūrenama perdirbta mediena, tai pro kaminus išeina praktiškai garas“ – komentavo Energetikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Saulius Meškauskas.

Dėl smarvės negalėjo mėgautis vasarišku vėjeliu

Petrašiūnų gyventojai tikina, kad smarvė rajone jautėsi visą vasarą. Vos prieš savaitę smarvė dingo, tačiau vis dar savaitgaliais galima ją užuosti.

„Gyvenu aštuntame aukšte, tai visą vasarą negalėjome atsidaryti langų, nes būtų į namus priėję neskanaus oro. Smirdėjo kaip kūrenamomis durpėmis, pradvokusiais, šlapiais lapais. Dabar lyg paprastom dienom nesmirda. Elektrėnų gatvėje matydavosi dūmai, dabar ten tylu. Tik sekmadieniais vėl paduoda smarvės. Nors kaminai nerūksta, tačiau smarvė vis tiek sklinda“ – skundėsi Petrašiūnų mikrorajono gyventoja Daiva.

Belieka spėlioti, iš kurios Petrašiūnuose įsikūrusios gamyklos sklinda blogi kvapai. Atsakymo nežino ir valdininkai. Ne tik Energetikos skyrius nežino, iš kur sklinda blogas kvapas. To atsakyti negalėjo ir Aplinkos apsaugos, ir Sveikatos apsaugos skyriaus darbuotojai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA