A. Užkalnis mokė kauniečius daryti verslą | Kas vyksta Kaune

A. Užkalnis mokė kauniečius daryti verslą

R. Tenio nuotr.

„Žalgirio“ arenoje vystančiame renginyje „Verslas veža“ pasisakė ir kritiškai vertinamas visuomenės veikėjas Andrius Užkalnis. Publicistas tikino, jog svarbiausia gyvenime yra būti keistu ir kitokiu nei visi likę žmonės.

Nors su verslu Andrius Užkalnis mažai ką bendro turi, tačiau gausiai susirinkusiam jaunimui kalbėjo apie tai, koks turėtų būti verslininkas ir nuo ko pradėti. Žurnalistas turi daugumai gerai žinomą internetinį puslapį apie maistą, jo kokybę. Tačiau pats A. Užkalnis savęs nelaiko verslininku.

„Laukinės žąsys“ man nesuteikia titulo būti verslininku, nes tam kad būtum verslininku, tai vienas iš dalykų yra samdyti kitus žmones, kurie dirbtų tau ir tu galėtum jiems mokėti pinigus, o jie tau uždirbtų daugiau negu tu moki jiems algos. Žinoma, aš moku žmonėms už techninius darbus, bet man būtų smarku save pavadinti verslininku“ – kalbėjo A. Užkalnis.

Svarbiausia – išsiskirti iš minios

Renginyje „Verslas veža“ A. Užkalnis kalbėjo tema „Nebijok būti keistas – bijok būti kaip visi“. Kalbėtojas akcentavo, jog jei žmogus nori tapti verslininku, pirmiausia jis turi būti kitoks, nei visi kiti žmonės ir daryti tai, kas jam iš ties patinka, o žodį „laisvalaikis“ iš vis pamiršti.

„Mums iš amerikiečių reikėtų pasimokinti trumpų atostogų. Tam kad daug pasiektum ir daug nuveiktum, galima labai daug dirbant. Ir iš tikrųjų, jei žmogus laukia penktadienio ir galvoja, kad turės laiko sau, tai jis nieko nepasieks. Turi dirbamas darbas patikti taip, kad žodžio „laisvalaikis“ neliktų žodyne“ – svarstė visuomenės veikėjas.

A. Užkalnis neslepia, jog iš svajonių darbo išėjo būtent tada, kai suprato, jog ten yra kaip visi. Apie 16 metų pradirbęs BBC kompanijoje, žurnalistas į Lietuvą grįžo daryti to, kas jam labiau prie širdies. A. Užkalnis tikina, jog nenorėjo dar 25 metus iki pensijos praleisti toje vietoje, kai jau naujo nieko nėra, o jis tapo kaip ir visi kiti darbuotojai ir nebeišsiskyrė iš minios.

Kalbėti jaunimui – didesnis iššūkis

Pasiklausyti įvairių seminarų, pasisakymų apie verslą ar išgirsti sėkmingų verslininkų pasakojimų, į „Žalgirio“ areną gausiai susirinko jaunuoliai. Vos vienas kitas vyresnio amžiaus žmogus klausėsi pašnekovų. Visas renginys labiau ir orientuotas į jaunus žmones, skatinat juos pradėti kurti savo verslą bei apskritai supažindinti jaunąją kartą su verslo peripetijomis. A. Užkalnis mano, jog norint tokiai publikai perteikti savo patirtį, reikalingas nuolatinis bendravimas su tokio amžiaus žmonėmis, kad būtų lengviau rasti bendrą kalbą.

„Yra labai didelis skirtumas, kokiai auditorijai kalbėti. Su kiekviena publika kalbu apie jų aktualijas. Vyresnei publikai, tokie dalykai, kaip „Facebook“, „klikai“ arba „laikai“ nėra įdomūs. Aš nors nesu labai jaunas, bet aš jaučiuosi pakankamai patogiai kalbant su jaunimu ir man dėl to labai patinka su jaunimu šnekėtis“ – pasakojo Andrius Užkalnis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA