Žydų kapinėse bus įrengtas apšvietimas | Kas vyksta Kaune

Žydų kapinėse bus įrengtas apšvietimas

DELFI nuotr.

Greta Radvilėnų plento esančiose senosiose žydų kapinėse planuojama atstatyti apšvietimo liniją, kuri apšvies centrinį įėjimą. Apšvietimo įrengimo darbus planuojama pradėti artimiausiu metu.

Pasak Kauno žydų bendruomenės pirmininko Gerco Žako, Kauno miesto savivaldybė ženkliai prisideda prie žydų amžinojo poilsio vietų priežiūros.

„Pokyčiai, susiję su žydų kapinių tvarkymu ir priežiūra, eina tik į gerą pusę. Rūpinamasi tiek veikiančiomis žydų kapinėmis Aleksote, tiek ir senosiomis. Kapinės pastoviai tvarkomos, išpjaunami nereikalingi medžiai, krūmynai, teritorija nuolat šienaujama ir prižiūrima, – pabrėžė Kauno žydų bendruomenės pirmininkas G. Žakas. – Noriu padėkoti Kauno merui, kuris visuomet atsižvelgia į mūsų prašymus ir, kai tik gali, dalyvauja mūsų renginiuose.“

„Žydų bendruomenės prašymu H. ir O. Minkovskių gatvėje veikiančiose žydų kapinėse šiemet buvo išlyginta dauba, kurioje ateityje numatoma laidoti žydų tautybės mirusiuosius. Kalnų ir Vaidoto gatvėse esančiose jau nebeveikiančiose žydų kapinėse nušienauta teritorija, sutvarkyta kapinių aplinka. Senosiose Žaliakalnio žydų kapinėse šalinami dideli brūzgynai, nereikalingi medžiai, iš esmės tvarkomas visas kapinių plotas“, – teigė savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra“ vadovas Algirdas Verbickas.

Šiuo metu Kaune veikia tik Aleksote, H. ir O. Minkovskių gatvėje, esančios žydų kapinės. Likusios trejos – Žaliakalnio, Vilijampolės ir Panemunės – kapinės yra uždarytos, joms suteiktas istorijos ir kultūros paminklo statusas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA