Į miestą briedžiai užklysta ieškoti meilės | Kas vyksta Kaune

Į miestą briedžiai užklysta ieškoti meilės

Skaitytojų nuotr.

Rudenį ypatingai padaugėja į kelius išbėgusių gyvūnų. Dėl migracijos jie užklysta ir į miestus. Medžiotojai tikina, kad nereikia gyvūnų blaškyti, tačiau vertėtų apie tai pranešti atitinkamoms institucijoms.

Rudenį yra didžiausia tikimybė gyvūnus pamatyti jiems neįprastose vietose. Taip yra dėl to, jog gyvūnai nuo seno yra įpratę migruoti, tad jų migracijos keliai kertasi su žmonių nutiestais keliais. Medžiotojai tikina, jog šiuo metu yra laukinių gyvūnų meilės mėnesiai per kuriuos jie tampa neatsargūs ir lengviau išbėga tiek į kelius, tiek užklysta ir į miesto teritorijas.

„Rugsėjį, spalį, kada briedžiai, taurieji elniai iš ties turi meilės mėnesius ir šiuo laikotarpiu gyvūnai yra ypatingai neatsargūs, jie daug migruoja, eina į pasimatymus. Juolab, kad šį mėnesį prasideda bendra gyvūnų migracija, tad keliuose reikia būti itin atsargiems“ – pasakojo Lietuvos medžiotojų sąjungos prezidentas Raimondas Ribačiauskas.

Svarbiausia gyvūno neblaškyti

Medžiotojas teigia, jo į miestą gyvūnai užklysta taip pat dėl migracijos. Tačiau nereikėtų skubėti jų vaikyti. Jei gyvūnas yra ramus, tikėtina, kad jis pats ras kelią. Žinoma, į miestą užklydusį laukinį gyvūną, dažnai išgąsdina valkataujantys benamiai šunys.

„Eidami palei tvoras bei bandydami pereiti iš vienos teritorijos į kitą, gyvūnai papuola į miesto teritoriją. Dažnai mieste valkataujantys kiti gyvūnai, ypatingai šunys, kurie pradeda laukinius gyvūnus vaikyti. Gyvūnai praradę orientaciją, įbėga į miesto teritoriją. Kuo giliau į miestą įbėga, tuo labiau jie pasimeta“ – komentavo medžiotojas.

Dėl Šančių briedžio informuota, bet nėra kam imtis veiksmų

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai tiek sekmadienį, tiek vakar informavo, jog Šančių mikrorajone blaškosi briedis. Pasidomėjus, kaip briedį išgabenti iš miesto, sužinojome, jog niekas to padaryti neapsiima.

„Sekmadienį iš BPC buvome gavę pranešimą apie briedį. Nežinau, ar čia tas pats briedis klaidžioja. Bėda ta, jog neįsivaizduoju, kas galėtų briedį išvyti iš miesto, nes gyvūnų globa atvyksta, jei gyvūnas yra sužeistas, jei gyvūnas jau yra miręs, jį pasiima medžiotojai. Tačiau jei gyvūnas dar laksto, tikrai nežinau, kam apie tai reikėtų pranešti“ – komentavo Kauno aplinkos apsaugos departamento atstovai.

Tuo tarpu medžiotojai sako, jog į miestą užklydusį gyvūną būtų galima užmigdyti ir nugabenti į mišką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA