Jūroje sudužo žymaus lietuvių lakūno J.Kairio lėktuvas: „Buvo kaip Titanike” | Kas vyksta Kaune

Jūroje sudužo žymaus lietuvių lakūno J.Kairio lėktuvas: „Buvo kaip Titanike”

delfi.lt 2014/09/24 22:20

Trečiadienio vakarą Graikijos žiniasklaida pranešė, jog Egėjo jūroje sudužo Lietuvos lakūno pilotuojamas lėktuvas.

Kaip vėliau paaiškėjo, lėktuvą pilotavo žymus Lietuvos lakūnas Jurgis Kairys.

Kaip rašo Graikijos žiniasklaida, į dingusio piloto gelbėjimo operaciją Šiaurės Graikijoje buvo pasiųstas sraigtasparnis „Super Puma“. Kaip pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba, pilotas išgelbėtas sėkmingai, yra gyvas ir perduotas vietos medikams.

J. Kairys pasakojo, jog pamatęs jūroje plūduriuojančią detalę, plaukė prie jos. „Buvo kaip Titanike“, – po incidento dar nespėjęs atsigauti kalbėjo pilotas.

Priplaukęs prie lėktuvo nuolaužos J. Kairys keletą valandų plaukiojo jūroje laukdamas, kol atvyks pagalba. „Laukiau beveik tris valandas, tiksliau, plaukiau, ne laukiau. Laukti būtų buvę šalta, pradeda raumenis traukti. Iš pradžių dar buvo nieko, bet po valandos pasidarė šalta. Aš su rūbais buvau, sunku labai“, – pasakojo J. Kairys. „Jei ne ne ta nuolauža, pagalba manęs nebūtų pamačiusi, du kartus ekipažas pro šalį praskrido, tik kai su ta detale pamojavau, mane pamatė“, – DELFI sakė pilotas.

DELFI žiniomis, J. Kairys trečiadienį nuosavu vienmotoriu lėktuvu „SU-26“ skrido į Graikiją, kur turėjo dalyvauti varžybose. Kaip DELFI teigė patikimi šaltiniai, beskrendant netoli Graikijos sugedo lėktuvo variklis. Pastebėjęs gedimą, pilotas buvo priverstas šokti iš lėktuvo su parašiutu. Priplaukęs prie lėktuvo nuolaužos J. Kairys keletą valandų plūduriavo jūroje laukdamas, kol atvyks pagalba.

Jurgis Kairys yra aviacijos konstruktorius, akrobatinio skraidymo meistras, Europos ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas, daugkartinis pasaulio čempionatų prizininkas, nugalėtojas, laimėjęs daugiausiai FAI Pasaulio Taurės (Grand Prix) varžybų.

Jurgis Kairys yra pripažintas geriausiu akrobatinio skraidymo be apribojimų meistru pasaulyje 1996–2006 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA