Svarstoma savivaldybės padalinius perkelti į Lietuvos banko pastatą | Kas vyksta Kaune

Svarstoma savivaldybės padalinius perkelti į Lietuvos banko pastatą

kaunas.lt nuotr.

Siekiant sutaupyti už patalpų nuomą mokamas lėšas, svarstoma galimybė kai kuriuos Kauno miesto savivaldybės padalinius, įsikūrusius nuomojamose patalpose, perkelti į netoliese centrinių rūmų esantį Lietuvos banko pastatą. Šį klausimą antradienį svarstė Kauno miesto tarybos kolegija.

„Kauno savivaldybei nuomotis patalpas iš Lietuvos banko yra geriausias variantas, kadangi tokie variantai kaip naujų patalpų statymas truktų ilgai, tuo tarpu išperkamoji nuoma iš privataus sektoriaus savivaldybei kainuotų brangiai. Lietuvos bankas yra valstybinė institucija, kuri siūlo puikias sąlygas nuomai“, – teigia šį klausimą nagrinėjančios specialios komisijos pirmininkas Steponas Vaičikauskas.

Į Maironio gatvėje esančias Lietuvos banko patalpas būtų perkelta apie 160 įvairiose miesto vietose įsikūrusių savivaldybės administracijos padalinių darbuotojų. Pasak specialistų, savivaldybės administracijos skyrių sukoncentravimas į vienas patalpas leistų ne tik efektyviau dirbti administracijai, bet kartu prisidėtų ir prie patogesnio kauniečių aptarnavimo. Lietuvos banko patalpos yra puikiai pritaikytos tinkamesniam „vieno langelio“ principo įgyvendinimui.

„Nuomotis patalpas Lietuvos banko Kauno rūmuose yra geriausias būdas, kuris leistų spręsti dabar esančia nepalankią situaciją efektyviam savivaldybės administracijos darbui. Bendradarbiavimas su Lietuvos banku dėl patalpų nuomos savivaldybei yra palankus. Ypač dabar, kol nėra vieningos nuomonės dėl vieno Kauno miesto savivaldybės pastato“ , – teigė Kauno miesto tarybos narys Vygantas Gudėnas.

„Šis žingsnis yra tikslingas, kadangi labai daug savivaldybės administracijos skyrių yra išsimėtę mieste, o tai nėra patogu nei miesto gyventojams, nei pačiai savivaldybės administracijai. Patalpų nuoma iš Lietuvos banko leistų savivaldybės administraciją koncentruoti miesto centre, netoli centrinių savivaldybės rūmų“, – teigė mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA