Dieną be automobilio meras automobiliu vyko į Vilnių | Kas vyksta Kaune

Dieną be automobilio meras automobiliu vyko į Vilnių

Kauno savivaldybės nuotr.

Rugsėjo 22-oji diena pasaulyje minima kaip tarptautinė diena be automobilio. Vakar Kauno miesto vadovas Andrius Kupčinskas pasinaudojo viešuoju transportu ir juo atvyko į savivaldybę. Visgi meras neatsispyrė pagundai įsėsti ir į lengvąjį automobilį, kuriuo keliavo iki sostinės.

Vakar Kauno vadovas išvengė spūsčių ir į darbą atvyko 37-uoju maršrutu. Paėjęs iki Ąžuolyno parko, Andrius Kupčinskas sėdo į autobusą ir likusį kelią iki savivaldybės įveikė būtent viešuoju transportu. Meras kelione autobusais nesiskundžia ir ketina dažniau atsisakyti automobilio, o jei leis oras, miesto vadovas mielai užsėda ant dviračio ir į darbą keliauja būtent šiuo transportu.

„Atsiliepdamas į akciją, simboliškai atvažiavau autobusu. Tiesa, į pirmąjį autobusą netilpau, nes buvo gera eilutė studentų, tad teko palaukti kito. Nepasakyčiau, kad man tai kažkas neartimo. Dažnai savaitgaliais pasinaudoju viešuoju transportu, nes man pakankamai patogu. Tačiau nuo senų laikų vengiu mikroautobusų, nes jie man gal šiek tiek ir per žemi yra ir nesijaučiu juose patogiai“ – kalbėjo A. Kupčinskas.

Nors į darbą meras atvyko visuomeniniu transportu, be automobilio neapsiėjo. Visgi kelionė į Vilnių autobusu ar traukiniu miesto vadovo Andriaus Kupčinsko nesužavėjo ir pirmenybę suteikė lengvajam automobiliui.

„Vakar teko būti ir Vilniuje posėdžiuose, ir po to Trakuose, kur buvo LKL sezono atidarymas, tai su autobusu ar dviračiu nenuvyksi. Labai sudėtinga būtų suderinti autobusų grafikus, kad ten spėti. Na vakar nepavyko apseiti be automobilio, bet tikiuosi rytoj į darbą važiuoti dviračiu“ – tikino Kauno vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA