Kaunietis nubaustas už tai, kad žinutėmis siuntinėjo savo intymias nuotraukas | Kas vyksta Kaune

Kaunietis nubaustas už tai, kad žinutėmis siuntinėjo savo intymias nuotraukas

delfi.lt 2014/09/20 20:47
Asociatyvi nuotr./Archyvo nuotr.

Draugės atstumtas 22 metų kaunietis „pametė galvą“ – internetu susipažinęs su kitomis merginomis vaikinas joms siuntė savo intymiausias nuotraukas. Seksualinėmis fantazijomis gyvenęs vaikinas taip įsiaudrino, kad net sudomino teisėsaugos pareigūnus.

„Kad pajusčiau pasitenkinimą, man užteko tik pafantazuoti“, – prisipažino vienoje maisto prekių parduotuvėje dirbantis Audrius Ž.

Siuntinėdamas nuotraukas su savo nuogu kūnu ir lytinių organais jaunas vyras užsidirbo baudžiamąją bylą – paaiškėjo, kad vaizdus su intymiomis scenomis mobiliuoju telefonu gavo ne tik viena pilnametė, bet ir mažametė, tuo metu sulaukusi vos vienuolikos metų.

Apie tai, kad suaugęs vaikinas siuntinėja intymias nuotraukas, mergaitės globėjai pranešė policijai.

Pareigūnai iš karto nustatė nuotraukų autorių – jo namuose buvo atlikta krata, iš jo paimtas mobilusis telefonas ir kompiuteris. Po jų apžiūros įtarimai pasitvirtino – telefone ir kompiuteryje pareigūnai rado dešimtis nuotraukų su vaikino nufotografuotais lytiniais organais.

Maža to, tyrimo metu paaiškėjo, kad vaikinas mažametei mergaitei siuntė ir animacinius vaizdus su kiškiais – buvo nupiešta, kaip jie atlieka lytinį aktą. „Aš su tavim taip“, „Išlaižysiu“, – žinutėse mergaitei rašė Audrius Ž.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas kaunietis nė nebandė neigti jam pateiktų kaltinimų – vaikinas sakė, kad viename interneto puslapyje patalpino skelbimą, kad ieško merginos intymiems santykiams.

„Nurodžiau savo telefono numerį ir „Skype“ vartotojo vardą, – pasakojo Audrius Ž. – Bendravau su daug merginų, viena jų buvo vienuolikmetė. Su šia mergaite susirašinėjau kelias dienas, o paskui į jos telefoną nusiunčiau savo lytinio organo nuotrauką ir paprašiau, kad ji taip pat nusifotografuotų ir man atsiųstų, kaip atrodo. Ji sutiko – iš viso man yra atsiuntusi gal penkias ar šešias nuotraukas.“

Audrius Ž. neslėpė, kad mergaitei taip pat buvo išsiuntęs keletą paveikslėlių su animacinių filmukų veikėjais, kurie pavaizduoti atliekant lytinius santykius. Prie kai kurių jų vaikinas prirašydavo kokių nors intymių užrašų.

„Taip rašydamas tik audrinau savo vaizduotę, realiai su šia mergaite turėti lytinių santykių nesiruošiau ir neketinau – viskas buvo tik fantazijos lygmenyje, tam, kad pajusčiau pasitenkinimą, užteko tik pafantazuoti“, – Audrius Ž. neslepė, kad kartais mergaitę pavadindavo itin meiliais žodžiais, pavyzdžiui, „Mano meile“.

„Bendraudama su šia mergaitei nekreipiau dėmesio į jos amžių, nes įsivaizdavau, kad bendrauju su visai kitu žmogumi – su savo buvusia klasioke, kuriai jaučiau simpatiją, bet ji su manimi bendrauti nenorėjo, – sakė kaunietis. – Dėl to labai pergyvenau, niekaip negalėjau jos pamiršti, todėl bendraudamas su ta mergaite įsivaizdavau, kad bendrauju su savo meile.“

Audrius Ž. neslėpė, kad su mažamete bendravo ne tik mobiliuoju telefonu, bet ir „Skype“ programa ir socialiniame tinklapyje „Facebook“.

Kitame Lietuvos mieste gyvenanti mergaitė pažymėjo, kad iš Audriaus niekada nesulaukė pasiūlymo susitikti. „Jam patiko susirašinėti“, – sakė ji.

Tuo metu mažametės globėjai teigė, kad buvo priblokšti, kai globotinės telefone pamatė intymias nuotraukas.

„Vieną vakarą mergaitė grįžo namo pavėlavusi, jai buvo skambinta, tačiau ji neatsiliepė, todėl žmona iš jos simboliškai paėmė telefoną, norėdama parodyti tai, kad jei turi telefoną, tai juo reikia atsiliepti, bet tuo metu į jį atėjo žinutė su nuotrauka – joje buvo pavaizduotas nuogas vyras, – pareigūnams pasakojo globėjas. – Kartu su žmona apžiūrėjome telefoną ir pamatėme, kad mergaitė jau kurį laiką susirašinėja su kažkokiu vyru. Taip pat radome ir daugiau nuotraukų – jis buvo visiškai nuogas, iš veido buvo galima spręsti, kad jis yra pilnametis. Radome ir kelias globotinės nuotraukas, kuriose ji buvo save nusifotografavusi nuoga“.

Pasak vyro, globotinė yra dar visiškas vaikas, tai matosi vien iš jos išvaizdos, tačiau su ja bendravęs vyras jai rašė labai intymius dalykus: „Svajoju, noriu išlaižysiu…“.

„Jis taip pat buvo atsiuntęs paveikslėlių su animaciniais herojais, pvz., kiškiu su dideliu lytiniu organu, filmuką, kur kiškiai lytiškai santykiauja“, – vyro elgesiu piktinosi globėjas.

Pasak jo, po pokalbio su glotine jis suprato, kad mergaitė dar yra visiškai nesubrendusi – ji nesuprato, kas yra negerai, ko čia reikia gėdytis.

Tuo metu mažametės draugė, kuri šiai ir davė Audriaus Ž. kontaktus, sakė, kad su vaikinu susipažino internete, bet netrukus nutraukė susirašinėjimą, nes šis atsiuntė „baisias nuotraukas“.

Mergaitė teigė, kad jas iš karto ištrynė iš kompiuterio ir daugiau su juo nebendravo, bet juo susidomėjo draugė.

Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai nutarė, kad Audriaus Ž. veiksmai, siunčiant nuotraukas, turėtų būti traktuojami kaip tvirkinimas.

Su tokia prokurorų pozicija sutiko ir teismas – kadangi kaunietis pripažino kaltę, jam buvo pasiūlyta procesą nutraukti baudžiamuoju įsakymu. Jam sutikus, teismas nutarė Audrių Ž. pripažinti kaltu – jam skirta vienerių metų laisvės apribojimo bausmė. Jos metu vaikinas įpareigotas nuo 23 val. iki 6 val. būti savo namuose, jeigu nėra būtina išvykti ryšium su darbu ar mokymusi.

Be to, nuteistasis turės neatlygintinai per 4 mėnesius išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA