Kur geriausia gyventi? Kauno pozicijos prastėja | Kas vyksta Kaune

Kur geriausia gyventi? Kauno pozicijos prastėja

R.Tenio nuotr.

Savaitraštis „Veidas“ jau aštuntą kartą sudarė Lietuvos savivaldybių reitingą, kuris atskleidė, kokiuose miestuose gyventi geriausia.

Kaip rašoma savaitraštyje, sudarytas savivaldybių reitingas atskleidė, kad pajūryje įsikūrę miestai gyvenimo kokybe lenkia didžiąją dalį kitų šalies savivaldybių. Sostinė, pastaruosius metus pirmavusi, šią vietą užleido Klaipėdos rajonui.

Iš keturių į pirmąjį dešimtuką patekusių prie Baltijos jūros esančių savivaldybių tik Klaipėdos mieste užfiksuotas gyventojų sumažėjimas.

Tuo tarpu Kaunas 2014-ųjų metų reitinge užėmė tik 5 vietą, nors prieš metus buvo trečias. Jam teko nusileisti geriau tvarkomiems Klaipėdos rajonui, Vilniaus, Neringos ir Klaipėdos miestams.

Kaip rodo reitingo rezultatai, Kaune vienam gyventojui tenka beveik dvigubai mažiau materialinių investicijų nei pirmaujančiuose Klaipėdos rajone ar Vilniaus mieste, o tiesioginių užsienio investicijų lyginant su Vilniumi, Kaunui tenka tris kartus mažiau.

Kauno rajono pozicijos reitinge taip pat sumenko. Praėjusiais metais rajonas užėmė 6 vietą, o šiais metais nusileido laipteliu žemiau, nes jį aplenkė pažangą rodanti Elektrėnų savivaldybė.

Reikia pažymėti, kad gyventojų skaičius Kauno mieste mažėja, o rajone – didėja. Tiesa, miestas rajoną ženkliai lenkia pagal tiesiogines užsienio investicijas, nors materialinių investicijų rajone skaičiuojant vienam gyventojui tenka daugiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA