Su alkoholio kvapeliu: vicemeras neteko posto, jo vietą užėmė K. Nausėda | Kas vyksta Kaune

Su alkoholio kvapeliu: vicemeras neteko posto, jo vietą užėmė K. Nausėda

R. Tenio nuotr.

Eiliniame tarybos posėdyje merui pasiūlius ir tarybos nariams pritarus, į posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas vicemero V. Vasilenkos atstatydinimo klausimas. Tarybos nariai slaptu balsavimu pritarė atleisti politiką iš vicemero pareigų.

„Iš vicemero buvo pareikštas nepasitikėjimas manimi. Deja, Vytautas Vasilenko mane išdavė. Teikiu V. Vasilenko atleidimą iš pareigų dėl susidariusios politinės situacijos ir atnaujintos koalicijos sutarties“ – posėdžio metu pareiškė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Balsavime dalyvavo 39 tarybos nariai, iš jų 22 balsavo už politiko atleidimą, 14 buvo prieš ir 3 tarybos nariai susilaikė.

V. Vasilenko tikino, kad balsavimas vyko ne visai skaidriai, nes vienas politikas parodė savo balsą kitam, o dar du politikai buvo neblaivūs, todėl balsuoti negalėjo. A. Kupčinskas į tokį pareiškimą atsakė, jog neįvardinus konkrečiai neblaivių politikų, apšmeižiama visa taryba.

„Nekaltinkite manęs šmeižtu. Vienas jau dingo. Nesvarbu, aš neįvardinsiu pavardėmis. Kaip Vasilijų Popovą galėjote iškviesti pasitikrinti blaivumą, o kitų negalite“ – atrėžė V. Vasilenko.

Pateikus kaltinimus dėl neblaivumo, liberalas Simonas Kairys atsisakė dalyvauti balsų skaičiavimo komisijoje.

Postą užima naujas politikas

Kauno meras A. Kupčinskas į vicemero postą pasiūlė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos politiką Kazimierą Nausėdą. Tačiau toks mero pasiūlymas patiko ne visiems tarybos nariams.

„K. Nausėda man yra politiko pavyzdys, nes per tris su puse metų sugebėjo pakeisti keturias frakcijas. Čia yra politinio sprinto tobulas pavyzdys. Manau, kad tai tinkamas pakeitimas, nes žmogus šioje situacijoje, kurioje mes visi paskutines tris savaites atsidūrėme, parodė, jog turi stuburą ir sugeba pasirašyti ant dviejų vienas kitam absoliučiai prieštaraujančių dokumentų“ – ironijos negailėjo tarybos narys Gintaras Furmanavičius.

21 tarybos narys slaptu balsavimo patvirtino kandidatą K. Nausėdą. Tačiau prireikus patvirtinti balsavimo rezultatus, politikai ignoravo Kauno merą. Prireikė net trijų balsavimų, kad užtvirtintų, jog į vicemero pareigas paskiriamas K. Nausėda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA