Perversmas Kaune neįvyko | Kas vyksta Kaune

Perversmas Kaune neįvyko

R. Tenio nuotr.

Pareiškus nepasitikėjimą Kauno miesto meru Andriumi Kupčinsku šis klausimas turėjo būti įtrauktas į eilinio posėdžio darbotvarkę. Tačiau tarybos nariai balsavimo metu nusprendė šio klausimo šiandien nesvarstyti. Tai reiškia, kad meras ir toliau eis savo pareigas.

Eiliniame tarybos posėdyje buvo svarstoma ar įtraukti mero interpeliacijos klausimą į dienotvarkę, ar ne. Vieno balso persvara šis klausimas į dienotvarkė nebuvo įtrauktas. 41 tarybos narys pareiškė savo valią balsuodami. Balsavimas vyko du kartus.

Pirmuoju balsavimu 20 tarybos narių buvo už tai, jog nepasitikėjimo Andriumi Kupčinsku klausimas būtų svarstomas, 21 vienas tarybos narys pasisakė prieš. Antruoju bandymu dėl klausimo įtraukimo, tiek pat narių balsavo prieš, 19 – už ir vienas susilaikė. Kadangi 51% tarybos narių buvo prieš, nuspręsta pagrindinio dienos klausimo nesvarstyti, taip leidžiant merui užbaigti kadenciją.

Dar prieš tarybos posėdį ties Kauno savivaldybe susirinko A. Kupčinsko palaikymo komanda, kuri laikydama plakatus skelbė, jog meras gerai atlieka savo darbus, o opozicija yra oligarchai, kurie nesupranta, ką daro.

Andrius Kupčinskas gali būti ramus, tačiau į darbotvarkę įtrauktas nepasitikėjimo klausimas dėl vicemero Vyrtauto Vasilenkos. Meras tai motyvuoja tuo, jog jei vicemeras pareiškė nepasitikėjimą juo, vadinasi, jis nebegali pasitikėti juo ir toliau bendras darbas vykti negali.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA