Valdininkai atstatė vieną nugriautą stotelę | Kas vyksta Kaune

Valdininkai atstatė vieną nugriautą stotelę

Kaunas.lt nuotr.

Teismui sustabdžius stoginių stotelių koncesijos sutartį, savivaldybės atstovai puolė „gelbėti“ kauniečių. Nuardytas stogines perduota įrengti savivaldybės įmonėms, kurios įrengė vos vieną stotelę. Iš viso buvo nuardyta 60 paviljonų.

„Kas vyksta Kaune“ rašė, jog buvo skelbtas naujas stoginių stotelių konkursas, kurį laimėjo „Reklamos arka“. Seniau stogines stoteles prižiūrėjusios reklamos įmonės turėjo nusirinkti paviljonus, kad naujasis laimėtojas galėtų pradėti įrenginėti naujas stogines. Iki konkurso stogines Kauno mieste prižiūrėjo dvi įmonės. Po konkurso viena iš pralaimėjusių įmonių nusirinko 60 stoginių stotelių, nes iš savivaldybė įpareigojo tas konstrukcijas nurinkti. Kita reklamos kampanija apskundė konkurso rengimo peripetijas teismui.

Teismas laikinai leido palikti pagrindinei reklamos kompanijai „JCDecaux“ priklausiančias stogines, tačiau „Lagunta“ jau buvo nusirinkusi savo turtą. Savivaldybės atstovai pradėjo gauti gyventojų skundų, jog viešojo transporto reikia laukti tiesiog po atviru dangumi. Todėl buvo nuspręsta, jog nurinktas stogines kol kas savo lėšomis įrengs savivaldybės įmonės „Kauno autobusai“ ir „Švara“, tačiau atstatyti senųjų stotelių kol kas neskubama. Iki šiol atstatyta tik viena stoginė stotelė, kuri yra ties Kauno klinikomis.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas tikina, jog senųjų stotelių nebebuvo galima eksploatuoti, todėl liepa jas nurinkti. Kol teismas nenuspręs, ką dėl stoginių koncesijos daryti toliau, savivaldybė imasi „gelbėti“ kauniečius, tik bėda, jog atstatymo tempai labai lėti. Antrąją stotelę žadama atstatyti tik kitą savaitę. Jei taip ir toliau, tuoj prasidės rudeniški lietūs, o keleiviams teks kęsti atšiaurius vėjus ir lietus. Nors buvo nurinkta 60 stoginių, iš viso planuojama atstatyti tik 40.

Panaudos stoteles kitur

Politikai įsitikinę, jog kai teismas leis toliau vykdyti numatytą koncesijos sutartį, dabartinės savivaldybės įmonių įrenginėjamos stotelės galės būti perkeltos kitur.

„Dabar įrenginėjamos laikinos stotelės, kurias vėliau bus galima perkelti į kitas vietas ten, kur koncesija neapima. Pagal sutartį turėtų būti įrengta beveik 500 stoginių, o mieste iš viso yra apie 700“ – kalbėjo transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas P. Keras.

Tarybos posėdžio metu pasiūlyta, jog būtų pavesta „Kauno autobusams“ įrengti visas stogines stoteles. Tačiau pajamos iš reklamos patektų į „Kauno autobusų“ kasas, o į miesto biudžetą įkristų tik nedidelė dalis. Vieną stotelę laikiną stotelę kainuoja įrengti apie 5 tūkstančius litų. Nepaisant visų išlaidų ir tik mažos dalies sugrįžtančios į miesto biudžetą, politikai įsitikinę, jog tai atsipirktų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA