Kita stotelė – balos! | Kas vyksta Kaune

Kita stotelė – balos!

Skaitytojų nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai informavo, jog Kauno mieste dažnai pasitaiko tokia situacija, kai tenka iš viešojo transporto išlipti tiesiai į balas. Jei mieste nelijo, vis tiek tenka išlipti ten, kur stotelė yra nesutvarkyta ir galima koją išsisukti.

Su tokia problema susiduria daug keleivių. Ypač, kai mieste palyja, ties viešojo transporto stotelėmis susikaupia gilios balos, į kurias tenka įlipti. Sustojus autobusui ar troleibusui, atsidarius durims, pasitinka stūksanti bala. Tokiu atveju lieka du variantai: lipti į ją ir sušlapti, arba bandyti peršokti, su tikimybe, jog nepataikysi ir vis tiek į balą įkrisi.

Miesto biudžetas kol kas nėra pakankamas, jog galima būtų sutvarkyti visas problemines vietas. Kaip portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Miliauskienė, šiais metais nėra numatyta remontuoti miesto šaligatvius, tačiau jei yra kritinių vietų, reikėtų apie tai pranešti ir bus sudaryta komisija, kuri spęs ar tvarkyti tą vietą, ar ne.

Kol viešojo transporto stotelės laukia remonto, o aplink medžius jokių apsauginių grotelių nebus uždėta, reikia tikėtis daugiau supratingumo iš viešojo transporto vairuotojų. Jie prieš sustodami turėtų įsitikinti, jog keleiviams bus patogu išlipti.

„Nuolat yra vykdomi vairuotojų apmokymai, kaip privažiuoti prie šaligatvio, kaip sustoti, kad keleiviams būtų patogu. Jei vairuotojas gauna iš keleivių daug nusiskundimų, jog sustojo per toli nuo šaligatvio, nesudarė sąlygų į transportą įvažiuoti neįgaliems žmonėms, tai atsiliepia jo atlyginime“ – kalbėjo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA