Prabudęs Kauno Dainavos parkas taps traukos centru | Kas vyksta Kaune

Prabudęs Kauno Dainavos parkas taps traukos centru

Po rugpjūčio mėnesį vykusios diskusijos su vietos gyventojais, seniūnijos ir šalia įsikūrusių organizacijų atstovais, visuomeninė organizacija „Vieningas Kaunas“ pristatė Dainavos parko budinimo viziją. Siūlomame projekte parkas suskirstytas į keturias zonas: aktyvaus laisvalaikio, rekreacijos, vaikų žaidimų ir verslo.

Aktyvaus laisvalaikio zonoje siūloma įkurti gyventojų pamėgtų lauko žaidimų aikšteles, riedlenčių parką, BMX dviračių trasą ir atletikos taką. Pabudinto parko vizijoje, šalia stadiono būtų įrengtos tribūnos, kurios leistų gyventojams patogiai stebėti sporto varžybas ir bendruomenės renginius.

Rekreacijos zonoje, šalia tvenkinio, siūloma įrengti šiuolaikiškus ir tvirtus suoliukus, o šiltuoju metų laiku lankytojus turėtų džiuginti tvenkinyje įrengtas fontanas. Gyventojams taip pat turėtų patikti dengta šokių aikštelė ir specialios vietos iškyloms. Naujai pasodinus medžių, rekreacijos zona būtų dar labiau atskirta nuo gatvės.

Nedidelė parko dalis architekto Antano Šarkausko vizijoje numatyta verslui – čia galėtų atsirasti kavinės ar biurai. Tikimasi, kad čia įsikūrę verslininkai prisidės prie parko ir bendruomenės gerovės.

„Mane džiugina visuomenininkų iniciatyvos, kurios budina Kauną. Nekantrauju pamatyti, kaip naujam gyvenimui atgims mano 1973 m. kurtas Dainavos parkas“,- teigė organizacijos „Vieningas Kaunas“ narys, architektas Alvydas Steponavičius.

„Vieningas Kaunas“ tikisi, kad šis parkas prabus ir taps vieta, kurioje laisvalaikį leisti norės visi bendruomenės nariai. Gyventojų pasiūlymų ir idėjų laukiama el. paštu kaunas@vieningaskaunas.lt, o didelės raiškos planą galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA