Kaune pirmą kartą paminėta pasaulinė prisitraukimų diena | Kas vyksta Kaune

Kaune pirmą kartą paminėta pasaulinė prisitraukimų diena

Organizatorių nuotr.

Kaune pirmąkart paminėta pasaulinė prisitraukimų diena – sekmadienį, rugsėjo 14-ąją, Kauno kolegijos aikštyne, esančiame Pramonės prospekte, būriavosi gatvės gimnastikos entuziastai, siekiantys prisitraukimų rekordų.

„Oho, čia tai bent!“ – nustebę aikčiojo susirinkusieji, kai dvylikos ir trylikos metų  broliai Andrius ir Juras Jankauskai vienu pakibimu padarė 21 – 27 prisitraukimus. Puikios fizinės formos vaikinai įveikė žymiai vyresnius varžovus.

Iš viso sporto renginyje savo jėgas išbandė per dvi dešimtis gatvės gimnastikos entuziastų, daryti prisitraukimus nusprendė ir kelios merginos.

„Kol kas sportuoju dar tik tris mėnesius, iki tol nelabai tuo užsiėmiau,“ – kuklinosi 17 metų moksleivė Laura Misevičiūtė, išdrįsusi varžytis rungtyje.

Anot renginio dalyvių, dauguma jų specialiai šiai dienai nesiruošė, tiesiog susidomėjo skelbiama iniciatyva paminėti prisitraukimų dieną. Pastarieji – tik vienas iš gatvės gimnastikos pratimų, gatvės gimnastai susirinkusiuosius stebina ir kitais triukais – prisitraukimais viena ranka, atsispaudimais žemyn galva ir pan.

„Kaune beveik nėra viešų ir gatvės gimnastikai tinkamų vietų, kuriose galėtume sportuoti,“ – pasakojo iniciatyvos organizatorius, gatvės gimnastikos asu tituluojamas Deividas Smailys, prieš trejus metus šios sporto šakos jaunimo pasaulio čempionate iškovojęs bronzos medalį. Vaikinas ne tik aktyviai užsiiminėja gatvės gimnastika, tačiau kartu į klubą buria tuo besidominčius bendraminčius. Anot D. Smailio, miesto parkuose pastatyti įrenginiai labiau tinkami senjorų sportui, gatvės gimnastikai tinkamų skersinių ir lygiagrečių Kaune rasti sudėtinga.

Gandas apie rugsėjo pradžioje atidarytą Kauno kolegijos aikštelę su tinkama danga, skersiniais, lygiagretėmis tarp gatvės gimnastikos mėgėjų nuvilnijo žaibo greičiu. Kauno kolegijos darbuotojai pastebi – dabar sporto komplekse sportuojančių žmonių netrūksta, ypač vakarais po mokslų ar darbų susirinkę sporto mėgėjai pasinaudoja ne tik gimnastikos aikštele, bet mielai žaidžia futbolą, krepšinį, netrukus bus atidaryta paplūdimio tinklinio aikštė. „Džiugu, jog atnaujintu Kauno kolegijos aikštynu aktyviai naudojasi miesto gyventojai,“ – pasakojo Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas plėtrai ir infrastruktūrai Paulius Baltrušaitis.

Anot vadovo, akivaizdu, jog projektas, kurį iš dalies parėmė Kūno kultūros ir sporto departamentas, pasiteisino su kaupu. Ateityje Kauno kolegija, atsižvelgdama į sportuojančio jaunimo pageidavimus, ketina įrengti gimnastikos aikštelės apšvietimą, renovuoti bėgimo takus, tvarkyti sporto bazę, esančią kolegijos pastatuose. Kaip pasakoja entuziastai, gatvės gimnastika – dar jauna sporto šaka, jungianti sportinės gimnastikos ir lengvojo kultūrizmo elementus.

Prisitraukimų dieną pirmieji minėti nusprendė taip pat gatvės gimnastai, prieš kelis metus Latvijoje atsiradusi iniciatyva nuvilnijo per visą pasaulį. Rugsėjo 14-ąją šią dieną mini ir prisitraukimų rekordus fiksuoja per 60 pasaulio valstybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA