Publiką stebino suknelės iš gyvūnų kaulų, balionų ir laikraščių | Kas vyksta Kaune

Publiką stebino suknelės iš gyvūnų kaulų, balionų ir laikraščių

Organizatorių nuotr.

Aštuoni vienas į kitą nepanašūs moters įvaizdžiai. Juos sukūrusi kirpėjų, visažistų ir manikiūro meistrų komanda tvirtina norėjusi pademonstruoti, kaip gali skirtis žmonių skoniai, lūkesčiai ir grožio supratimas.

„Nors suprantame, kad kiekvienas mūsų tam tikra prasme esame unikalūs, tai pasikartoti visiems ne pro šalį“, – su šypsena sakė viena iš projekto „Netikėta?!“, skirto grožio namų „Beauty Secret“ vienerių metų gimtadieniui, dalyvių, tituluota Lietuvos kirpėja Audra Senkauskienė.

Jos teigimu, dažniausiai kuriamos kolekcijos turi bendrų bruožų. „Netikėta?!“ vienijančiu aspektu tapo tai, kad modelių tarpusavyje iš tiesų niekas nevienijo.

„Kiekvienas iš mūsų kirpėjų, panorusių išreikšti savo požiūrį į įvaizdį, pristatė po du modelius. Juos ne tik sušukavome, bet ir patys kūrėme tinkamą aprangą“, – sakė A. Senkauskienė.

Pirmasis scenoje pasirodė kirpėjos Irmos Kujalavičiūtės modelis „Saldi nuodėmė“. Autorė, norėdama sustiprinti pagrindinę sumanymo idėją, iš porolono pasiūtą rankinę ir suknelę dekoravo desertais – zefyrais.

Antroji publikai pasirodė „Geležinė ledi“. Ją kūrė kirpėja Rūta Petrusevičienė. Metalinę suknelę manekenei „pasiuvo“ A. Senkauskienė.

Trečioji į sceną žengė „Tamsos nimfa“. Idėjos autorius ir sumanymo įvykdytojas – šių metų geriausiu Lietuvos kirpėju – stilistu pripažintas Saimonas Aukštuolis. Jis publiką nustebino ir modeliu „Tūkstantmečių sandūroje“ – klasikinė manekenės suknelė buvo papuošta gyvūnų kaulais.

R.Petrusevičienė kūrė „Vaikystę“ – suknelė iš spalvotų balionų „gimė“ po kelių parų darbo.

Publiką sužavėjo I. Kujalavičiūtės darbas „Paskalos“ – iš laikraščių pagaminta suknelė atrodė elegantiškai ir žavingai. Prie jos priderinta tinkama, elegantišką moteriškumą pabrėžianti šukuosena ir makiažas.

A.Senkauskienė pristatė du pagrindinius kolekcijos modelius – „Rojaus paukštė“ ir „Laivas“. Juos kurti padėjo ir modeliais vienam vakarui tapusios „Šokių bunkerio“ šokėjos Simona Senkauskaitė bei Austė Maliauskaitė. Merginos „Renginių oazėje“ vykusiame vakare, paskelbusiame antrąjį Kaune esančios pramogų vietos renginių sezoną, turėjo ir dar vienas pareigas – kartu su būriu kolegių pristatė šokio ir teksto spektaklį „Elektra, baladės ir kitos palaidos tiesos“. Jam scenografiją ir žodžius kūrė „Šokių bunkerio“ vienas iš įkūrėjų, gatvės šokių generolas Marius Paplauskas.

Tam, kad būtų sukurti aštuoni netikėti moters įvaizdžiai, susibūrė visa „Beauty secret“ komanda – kirpėjai, stilistai, visažistai, manikiūro meistrai. Tarp triūsusių renginio dieną buvo ir visažistės Ernesta Jorudė, Neringa Ankudavičienė ir Simona Babrauskienė, manikiūristės Veronika Zaronaitė ir Indrė Vorotinskienė. Pareigos vykdyti smulkias, bet svarbias renginio organizavimo užduotis teko ir vienai iš „Beauty Secret“ savininkių Ilonai Čypienei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA