Kauno „Žalgiris” – Stepo Butauto taurės laimėtojai | Kas vyksta Kaune

Kauno „Žalgiris” – Stepo Butauto taurės laimėtojai

DELFI nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai laimėjo trečiąjį Stepo Butauto taurės turnyrą. Šeštadienį Kauno sporto halėje vykusiame finale žalgiriečiai nugalėjo Minsko „Tsmoki“ komandą 72:64 (14:14, 18:11, 16:29, 24:10).

Pirmuosius „Žalgirio“ taškus pelnė puikiai nugara sužaidęs Edgaras Ulanovas, kuris ne tik įmetė dvitaškį, bet ir išprovokavo pražangą. Puskablį įmetė Darius Songaila (5:0), o po rezultatyvaus Maaliko Waynso perdavimo pasižymėjo į baudos aikštelę įkirtęs Tomas Dimša – 7:2. Tuomet sekė penki iš eilės Minsko ekipos taškai, lyginę rezultatą – 7:7. „Žalgiriui“ persvarą sugrąžino sėkmingas aukštaūgių žaidimas – baudą realizavo D.Songaila, keturias – Artūras Gudaitis, o nuo suolo pakilęs Robertas Javtokas pataisė netikslų komandos draugo metimą (14:11). Per likusį laiką žalgiriečiams pralaužti varžovų gynybos nepavyko ir po pirmojo ketvirčio švieslentėje degė lygus rezultatas – 14:14.

Antrojo kėlinio pradžioje Jamesas Andersonas atliko galingą bloką, o po šešias minutes trukusią tylą nutraukė du R.Javtoko taškai. Tuomet „Tsmoki“ krepšininkai atsakė keturiais taškais bei pirmą kartą išsiveržę į priekį privertė minutės pertraukėlės prašyti „Žalgirio“ trenerių štabą – 16:18. Lietuvos čempionams ir toliau sunkiai sekėsi rinkti taškus iš žaidimo, o įsidrąsinę svečiai įpusėjus kėliniui buvo susikrovę 5 taškų pranašumą – 25:20.

Agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje žaidę kauniečiai tikslių baudų metimų dėka sumažino deficitą iki minimumo (24:25). Laikinasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ir toliau puikiai išnaudojo pranašumą baudos aikštelėje. Keturis taškus surinko D.Songaila, baudos metimus pataikė A.Gudaitis, o M.Waynsas sėkmingu reidu arčiau krepšio pratęsė kauniečių spurtą iki 12:0 – 32:25.

Pirmą kartą rungtynėse pasirodęs Donatas Tarolis tęsė sėkmingą žalgiriečių atkarpą. Jaunasis aukštaūgis surinko keturis taškus po tikslių J.Andersono ir R.Javtoko perdavimų – 36:28. Tačiau tada Minsko ekipa atsakė penkiais taškais ir pavojingai priartėjo (33:36). R.Javtokas dar kartą perėmė įžaidėjo rolę, o po jo perdavimo kamuolį iš viršaus įkrovė šeštąjį tašką iš eilės pelnęs D.Tarolis – 38:33. „Tsmoki“ kartą tiksliai metė iš toli, tačiau „Žalgirį“ į priekį truktelėjo legionieriai. M.Waynsas įmetė tritaškį, J.Andersonas, blokavęs varžovo metimą, nuskubėjo į priekį ir pelnė du lengvus taškus, o kitos atakos metu įmetė ir fantastišką tritaškį su sirena – 46:36. Nepaisant to, svečiai surengė dar vieną mini spurtą, po kurio minutės pertraukėlės prašė Š.Jasikevičius (44:46). Atkarpą 0:16 pralaimėję jo auklėtiniai per likusias 2 minutes surinko tik du taškus ir prieš lemiamą ketvirtį buvo besivejančiųjų vaidmenyje – 48:54.

Lemiamą ketvirtį „Žalgiris“ pradėjo puikiu darbu gynyboje. Tris minutes varžovams neleidę pelnyti taškų šeimininkai patys surinko penkis – sudėtingą dvitaškį pataikė J.Andersonas, o Lukas Lekavičius smeigė tolimą metimą – 53:54. Pastarasis po minutės pertraukėlės dar ir išvedė žalgiriečius į priekį (55:54). „Tsmoki“ pirmuosius taškus pelnė prabėgus beveik keturioms minutėms, o į tai jiems sudėtingu metimu su pražanga atsakė Vytenis Lipkevičius, dar du pridėjo L.Lekavičius – 61:56. „Žalgirio“ gynyba ir toliau buvo nepralaužiama – blokuais varžovus apdovanojo J.Andersonas ir A.Gudaitis. Tiesa, ir kauniečiai išgyveno taškų badą, tad rezultatas nesikeitė. Dėl turnyro nugalėtojų titulo užvirė nuožmi kova – J.Andersonas pelnė du sudėtingus taškus, o D.Songailos baudos metimai padidino pranašumą iki keturių (66:62). Likus minutei po puikaus M.Waynso perdavimo J.Andersonas be pasipriešinimo atliko dėjimą, tačiau svečiai neklydo mesdami iš dviejų taškų zonos ir išlaikė intrigą – 68:64. Lemiamu metu nedrebėjo R.Javtoko ir J.Andersono rankos, kurių tikslūs baudų metimai įtvirtino „Žalgirio“ pergalę rezultatu 72:64.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA