Akį traukė neregėti bandymai | Kas vyksta Kaune

Akį traukė neregėti bandymai

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį kauniečiai pasiėmę savo atžalas plūdo į mokslo festivalį „Erdvėlaivis žemė“. Kauno tvirtovės VII fortas virto chemijos, fizikos, ugniagesių darbo išbandymų vieta, kuria itin susidomėjo vaikai. Čia jie galėjo daug eksperimentų pamatyti, taip pat daug ką išbandyti savo rankomis.

Nuo savaitės vidurio startavo mokslo festivalis „Erdvėlaivis žemė“, kurio metu vyksta įvairių tematikų paskaitos. Šeštadienį festivalis peržengė aukštųjų mokyklų ribas ir susibūrė VII-ajame Kauno forte. Lietuvos aukštųjų mokyklų atstovai festivaliui parengė įvairių eksperimentų, kuriuos demonstravo visiems susirinkusiems.

„Mes atvažiavome šiandien ir žiūrovų tiktai nestokojame. Kai kurie stebisi, sako, kaip jūs čia atsinešėt tik dubenį su krakmolu ir vandeniu, o sutraukiat tiek daug žmonių“ – dalyvių gausa džiaugėsi Šiaulių universiteto rinkodaros specialistė Laima Juzulėnienė.

Ypatingą vaikų dėmesį sukaustė chemijos eksperimentai. Vaikai turėjo galimybę pamatyti skirtingų spalvų ugnis, įvairias chemines reakcijas ar stebėti, kaip veikia azotas. Taip pat renginio metu buvo galima paieškoti metalo su detektoriumi, susipažinti su tam tikrais gyvūnais bei augalais, pažvelgti į daleles pro mikroskopą, sudalyvauti orientacinėse varžybose bei laimėti prizų.

Gaisrininko darbas iš arti

Šventėje gaisrininkai demonstravo savo darbo įrankius. Taip pat vyko simuliacijos, kai vaikai galėjo apsivilkti ugniagesio uniformą ir patys užgesinti įsiplieskusį gaisrą. Į šią atrakciją nusidriekė jaunimo eilės, nes ne kiekvieną dieną gali įšokti į gaisrininko rūbus ir laikydami gesintuvą, sutramdyti uždegtą sieną.

Taip pat vaikai buvo mokinami, kaip užgesinti ugnį, jei keptuvėje užsidegė įkaitę riebalai. Už teisingai suvaldytą ugnį, vaikai gavo kuponus, kuriuos iškeitė į pramogas.

Festivalis „Erdvėlaivis žemė“ tęsis dar iki kitos savaitės pabaigos. Jo tikslas populiarinti mokslą ir leisti prie įvairių mokslo šakų prisiliesti iš arčiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA