Advokatė R.Kazlauskienė:jei ieškinys nepagrįstas – jo pareiškėjui gali smarkiai atsirūgti | Kas vyksta Kaune

Advokatė R.Kazlauskienė:jei ieškinys nepagrįstas – jo pareiškėjui gali smarkiai atsirūgti

Kaip visada – pirmadienį- teisinė konsultacija. Šį kartą advokatė Raimonda Kazlauskienė komentuoja dviejų kaimynų ginčą:

Su kaimynu jau seniai vyksta ginčas dėl mums bendrosios nuosavybės teise priklausančio pastato, kuriame veikia mano parduotuvė. Dabar kaimynas pareiškė man visiškai nepagrįstą ieškinį, neva dėl didžiulės skolos ir nuostolių priteisimo. Teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones, kuriomis buvo areštuota didžioji dalis mano parduotuvės produkcijos, taip pat verslo vystymui skirtos lėšos. Žinau, kad kaimynas tik piktnaudžiauja tokiu ieškiniu. Ko galėčiau imtis?

Civilinio proceso kodekso 146 str. 1 d. nustatyta, jog šalies prašymu teismas nutartimi gali pareikalauti, kad ieškovas pateiktų atsakovo nuostolių, galinčių atsirasti dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo, atlyginimo užtikrinimą, o 2 d. nustatyta, jog atmetus ieškinį, ir tokiam sprendimui įsiteisėjus, atsakovas gali reikalauti iš ieškovo jo patirtų nuostolių, dėl pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių, atlyginimo. Taip pat nuostolių atlyginimo už nepagrįstą ieškinį galima reikalauti ir remiantis Civilinio proceso kodekso 95 str. 1 d., o 2 d. nustatyta galimybė ir teismui pačiam skirti tokiam asmeniui iki 20 000 Lt baudą.Tokiu būdu, laikinųjų apsaugos priemonių sukelta žala gali būti realiai atlyginta.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštu kaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą R. Kazlauskienė ir partneriai, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Informuojame, kad jau veikia ir advokatų kontoros R. Kazlauskienė ir partneriai interneto svetainė : www.advocatera.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA